E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatlarında hafif bir toparlanma oldu---

Petrol fiyatlarında hafif bir toparlanma oldu

Petrol fiyatlarında hafif bir toparlanma oldu
15 Nisan 2020 - 08:27 borsagundem.com

Petrol fiyatları dünkü düşüşün ardından bugün bir miktar toparlandı

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları, ABD'de ham petrol stoklarının geçtiğimiz hafta 13 milyon varil arttığına işaret eden verilerin ve OPEC+ arz kısıntısının talepteki düşüşü telafi etmekte yetersiz kalacağı endişelerinin etkisi ile yaşanan düşüşün ardından, bu sabah yönü yukarı çevirdiler.

Petrol fiyatlarının yükselmesinde, tüketici ülkelerin fiyatların geldiği seviyeleri stratejik rezervlerini doldurmak için fırsat olarak değerlendirecekleri beklentisi etkili oldu. 

ABD Enerji Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, Stratejik Petrol Rezervleri'nde depolamak üzere yurt içinden 23 mmilyon varil petrol alımı için 9 üretici ile görüşmekte olduğunu ifade etti.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı'nın petrol fiyatının 35-40 dolar/varil aralığında kalmayı sürdürmesi halinde global arz kısıntının birkaç ay içinde 20 milyon varil/güne ulaşacağı yönündeki değerlendirmesi de petrol fiyatlarına destek verdi.

ICE'de Brent petrolü bu sabah 29,66-30,33 dolar/varil aralığında yaşanan dalgalanmanın ardından düne göre 32 cent artışla 29,92 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor.

NYMEX'de Batı Teksas petrolü de düne göre 41 cent artışla 20,52 dolar/varil seviyesinde.

Brent petrolün varili 30 doların altına düştü

Dolar, euro güne nasıl başladı?

IMF: Salgın küresel piyasalara benzeri görülmemiş bir darbe indirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)