E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Gizli ittifak'ı doğrulayan Kılıçdaroğlu'na eski ortaklardan sert tepki---

'Gizli ittifak'ı doğrulayan Kılıçdaroğlu'na eski ortaklardan sert tepki

'Gizli ittifak'ı doğrulayan Kılıçdaroğlu'na eski ortaklardan sert tepki
22 Temmuz 2023 - 13:16 borsagundem.com

CHP lideri Kılıçdaroğlu, seçilmesi durumunda Zafer Partisi'ne 3 bakanlık ve MİT Başkanlığı'nın verileceği iddialarını doğruladı. Kılıçdaroğlu'na Millet İttifakı'nda yer alan İYİ Parti, DEVA ve Gelecek partilerinden tepki yükseldi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçilmesi durumunda CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun partisine 3 bakanlık ve MİT Başkanlığı'nın vereceğini iddia etmişti. Daha önce CHP Sözcüsü Öztrak'ın yalanladığı o iddia, Kemal Kılıçdaroğlu tarafından doğrulandı. Kılıçdaroğlu'na Millet İttifakı'nda yer alan İYİ Parti ile DEVA ve Gelecek partilerinden tepki geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, "Kılıçdaroğlu seçimi kazansaydı üç bakanlık ve MİT bize verilecekti" iddiasını doğruladı.

Kılıçdaroğlu, Habertürk canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, "Ümit Özdağ ile aranızda yaptığınız özel bir protokol var mı?" sorusuna, "Var" karşılığını verdi.

Protokolde Özdağ'a İçişleri Bakanlığı dahil iki bakanlık sözü verip vermediği sorulan Kılıçdaroğlu, "O protokolle ilgili konuşmam doğru değil. İki kişi arasında yapılan ve iki kişinin namusuna teslim edilen bir protokoldür. Benim bu konuda konuşmam en azından ahlaki olarak doğru değil. Protokol evet var, ikimizin arasında imzalandı. Bu protokol kamuoyuna açık bir protokol değil. Dolayısıyla ikimizin namusuna teslim edilmiş bir protokoldür. Nokta." cevabını verdi.

FAİK ÖZTRAK İDDİALARI YALANLAMIŞTI
 
O iddia, daha önce CHP Sözcüsü Faik Öztrak tarafından yalanlanmıştı. 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın gündeme getirdiği üç bakanlık ve MİT Başkanlığını içeren protokole ilişkin 'Öyle bir şey yok' demiştiniz. Özdağ, metnin Kılıçdaroğlu'nda da olduğunu söyleyerek iddiasının arkasında duruyor. Konuya ilişkin değerlendirmeniz nedir?" sorusunu, "İki genel başkan arasında yapılan görüşmeyle ilgili tartışmaların uzamasını doğru bulmuyoruz." şeklinde yanıtlamıştı. 

Kemal Kılıçdaroğlu, "Öztrak protokolü bilmiyor. Danışmanım dahi bilmiyordu." dedi. 

ALTILI MASADAN SERT TEPKİLER

Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışına, 6'lı masadan sert tepkiler geldi. 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili İdris Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında yapıldığı iddia edilen "gizli protokol"den haberleri olmadığını söyledi.

Şahin, "Kemal Bey’in bize sözü şuydu; ortak mutabakat metni çerçevesine dışına çıkılmayacak ve millet ittifakının topluma sunduğu taahhütlerden asla ödün verilmeyecek noktasındaydı” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bilge Yılmaz, "Kendi adıma, geride bıraktığımız seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına engel olamadığım için milletimizden samimi olarak özür diliyorum." dedi.

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan ise, "Başka hiçbir söz ya da açıklama seçim mağlubiyeti nedeniyle duyduğum büyük üzüntüyü ortadan kaldıramazdı. Teşekkür ederim Sayın Kılıçdaroğlu. İyi ki olmamış!" mesajını paylaştı. (NTV)

Ümit Özdağ Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıkladı

 

Ümit Özdağ'dan 'Kılıçdaroğlu' açıklaması

 

Ümit Özdağ'dan ikinci tur açıklaması

 

Kılıçdaroğlu'ndan Ümit Özdağ'a ziyaret

 

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ yarın görüşecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CHP seçmeni23 Temmuz 2023 23:39

    CHP de değişim isteyenlere de söylemek istediğim bir şey var. CHP nin malında, mülkünde gözünüz yok ve ciddi bir muhalefet oluşturmak istiyor iseniz, halka ümit veren yeni bir partide mücadele etmek için çok hızlı hareket ederek bir araya gelin! KK başkanlığındaki CHP adayları olarak seçime katılmayı düşünen mevcut büyük şehir belediye başkanlarının tekrar seçilme şansları yok denecek kadar az maalesef.

  • Turgay23 Temmuz 2023 23:31

    Bjrakin su ataturkun muhabetini ya...ataturk kim ..chp kim..ataurk mhp..akp.buyuk birlik..eger chp ve aparatlarini ataturkle bir ilgisi yok..lafta soylene yalanlara inanmay....... sizin gibi ataturkculere..

  • CHP seçmeni23 Temmuz 2023 22:24

    Eren Erdem CHP trol ordusunun başında ahkam kesiyor ve Halk TV gibi bir kaç bağımsız yayın kanalını üzecek kararlar alabiliyor. Atamızın kurduğu partiyi nasıl bu hale getirebildin be KK ? CHP seçmenine bir koltuk uğruna seslendiğin gibi bende sana sesleniyorum, vatanını biraz olsun seviyorsan başkanlık koltuğunu bırak!

  • Bay x23 Temmuz 2023 17:28

    Kumar masasından herşey bekleneğini bu aptallar bilmiyorsanız bunlara söylenecek bir lafımız yok ya bunlara oy veren kişilere ne demeli

  • İnanılır gibi değil23 Temmuz 2023 15:46

    KK dün yapılan CHP li belediye başkanları toplantısında, partimizi ileriye taşıyabilecek "ilkeli ve geçmişi temiz biri" olsa genel başkanlığı hemen bırakırım demiş. Salonu dolduran başkanlarda kendisini sessizce dinleyip tepki göstermemişler. KK nun CB seçilmemesi sayesine CHP de geçmişi temiz bir siyasetçi olmadığını öğrenmiş olduk.

  • Sai23 Temmuz 2023 12:45

    Ümit özdağ iç işleri olsaydı süper olurdu, mülteciler kovulur ülke 20 milyon hafiflerdi. 

  • Vatandaş23 Temmuz 2023 15:30

    Yanlış düşünüyorsun, zira siyasette söylem ile icraat çok farklıdır maalesef. Ümit Özdağ mülteci karşıtı politikası nedeniyle oy peşinde sadece, başka da elle tutulur bir söylemi yok zaten.

  • Bir dost23 Temmuz 2023 11:31

    Kılıçdroğlu şahsına güveniyorum , bu ülkeye seçilmiş cumhurbaşkanı olacaksın, herhangi bir partiyede ihtiyacın yok, chp nin başından ayrılma.

  • AHMET ÖZÇELİK23 Temmuz 2023 10:39

    Tv de onlarca gazeteci kemal kılıçtaroğlu abd büyükelçiliğine gidiyor yanında tercümanını dahi götermeden özel anlaşma yaptığını abd nin tercümanı varmış ya adam bir olumsuz bir sözleşme yaptırdı ise kemal nereden bilecek diyor.abld gidiyor ingiltere ye gidiyor hdp gidiyor her yerde gizli kapaklı anlaşmalar arkadaş bu ülke kemal in büyüklerinden kendisine mirasmı kaldıki parsel parsel devletin makamlarını bırakın ülkeyi dahi özertlik adı altında sözleşmeler yapıyor buna kim yetki veriyorki sonsun hareket edebiliyor.eğer bu iktidara gelsi ülkede demek ki ne olumsuzluklar olacak idi.ekmek dahi bulamayacak idik anlaşılan.

  • Borek zamık23 Temmuz 2023 03:50

    Kemal herşeyi parsel parsel peşğeşlemiş hdp kürdistan sözümü verdi haberimiz yok budamı namus sözlüdür acep

  • Sai23 Temmuz 2023 12:48

    Hem ırkçı adamı iç işleri yapıp hemde kurdistan mı yapacaktı? Zeka var mı zamık sende:)

  • Allah ülkemizi korudu22 Temmuz 2023 22:03

    Parlamento sayısı çok yetersiz olan millet ittifakının CB adayı seçilmiş olsaydı yaşanacak kaos ortamını hayal edin lütfen. Siyasi çizgisi belli olmayan bir CB +  7 CB yardımcısı + siyasi görüşleri çok farklı olmasına rağmen iktidar uğruna bir araya gelmiş olan 8 parti + TOBB ( CHP, İYİ, SP, DEVA, GP, DP, YSP, ZP, TOBB) ülkemizi nasıl yönetirdi acaba? KK kişisel hırsları uğruna çok büyük yanlışlar yaptı ve CHP adını kendi seçmeni içinde bile itici hale getirdi, bu iticilik önümüzdeki yerel seçimlerden sonra nefrete dönüşmez inşallah! Kılıçdaroğlu ve ekibinin, özellikle Canan Kaftancıoğlunun bilmesi gereken, CHP seçmeninin sandığa gitmesinin herşeyden önemli olduğudur, aksi taktirde tarih sizi Atatürk'ün adını unutturan siyasetçiler olarak yazacaktır.

  • Hamit22 Temmuz 2023 19:51

    Ben bu ikisininde Atatürkçü olduğuna inanmıyorum

  • Sedat22 Temmuz 2023 19:46

    Allah bizi bunlardan korumuş İçişleri mit dış işleri genel kurmay bunlar bu heriflerin elinde çöp olurdu Ve terör gene merkeze otururdu.

  • Akın 22 Temmuz 2023 17:13

    Sosyal denokrat oyları sadece ötekilere karşı ırkçılık yaparak puan almaya çalışan birine satmış. Hayırlı işler. Neymiş başkan olacakmış. Bilseydik zere kadar oy vernezdik

  • Gercek 22 Temmuz 2023 17:10

    Hep yenişmiş ezik adam psikolojisi. Kendisi için hiç olan bşr partiye bu kadar öok vernesi oy veren vatandaşa ihanet. Tek destıru ve argunanı faşizim olan bir partiye hende

  • mezarci 22 Temmuz 2023 15:38

    bu altilimi yedilimi nedir...takozlar grubu  bu ulkede yonetime gelme sanslari tamamen bitmistir......yonetime gelebilmek icin ulkeyi resmen masa basinda bolusmusler.ki buz daginin altta gorunmeyen yani var ,amma uskurlari cozuldu ve tum pis planlari ortaya cikacak cikarilacak.......saygilar lutfen yayinlayin

  • IDAM22 Temmuz 2023 15:33

    yaptigniz kirli planlar ayaginiza dolasti..ne oldugu belli olmayan yani aslinda emirleri beyni satilmislardan alan bu assagi;lik takozlar birde TC nin en onemli kurumlarindan ve TC nin beyni durumunda olan kurumun basina gececek....yani hesap plan gayet net bu pislikler ulkeyi resmen teslim edeceklerdi...lutfen yayinlayin,saygilar

  • VaTaNDaŞ22 Temmuz 2023 15:05

    Memleketin ekonomisi batmış.. TL dünyada en çok değer kaybeden parası olmuş.. Ülkede devlette kalan tek tük varlık da araplara satılmış.. Ülkeye ne olduğu belli olmayan orta doğulu gereksiz cahil medeniyetsiz  milyonlarca kaçak doluşmuş...  Suriyeliler bedava hastane hizmetiyle 5-10 çocuk yapıyor.. Siz halen CHP yle uğraşıyosunuz.. Bu resmen gündem değiştirmek, ekonomik batışı ya da araplara nelerin satıldığını gündemden düşürmek için yapılıyor heralde..

  • Bırak yalanları vatandaş22 Temmuz 2023 17:50

    10 yıldır aynı yalan araplara satıldı araplara satıldı. Ortada birtek palet fabrikası ortaklığı var başka ne satıldı araplara hani nerede arkadaş? Yok aselsan satıldı yok thy satıldı. Lan elin avrupalısı amerikalısı ülkede ne firmaları satın aldı gıkınız çıkmadı Arap müslüman ya aldı mı size batıyor. Ohh helali hoş olsun hepsini Müslüman Arap kardeşlerimize satsınlar inşallah. Reise teşekkürler Arap müslüman kardeşlerimizle 100 senedir bozuk olan aramızı düzeltti. Kemalist yalanlarından bıktık yeter.

  • Tufan22 Temmuz 2023 14:01

    Bu özdağ ile imzaladığı. Peki hdp ile imzalananda kim bilir neler var? Güneydoğu ve doğuda özerklik var mıydı mesela? Vardı elbette. Adam başkan olmak adına ülkeyi bile satacaktı ama bizim bu kör muhalefete anlatamadık.