E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGeneral Dostum'un villasını talan ettiler---

General Dostum'un villasını talan ettiler

General Dostum'un villasını talan ettiler
15 Ağustos 2021 - 11:16 borsagundem.com

Afganistan'da batılı güçlerin bölgeyi terk etme süreci hız kazanırken, sosyal medyada paylaşılan görüntüler gündem oldu. Görüntülerde Taliban'ın, Türkiye ile yakın bağlantısı da bulunan Raşit Dostum'un evini ele geçirdiği görülüyor

11 Eylül saldırılarının ardından bölgeye gelen ABD önderliğindeki batılı güçlerin ülkeden ayrılmaya başlamasıyla birlikte Taliban’ın etkisini artırdığı Afganistan’dan yeni görüntüler geldi.

Sosyal medyada paylaşılan ve izlenme rekoru kıran görüntülerde Taliban güçlerinin ABD ve Türkiye ile yakın temasta olan General Raşit Dostum’un villasını ele geçirdiği görülüyor. Görüntülerdeki evin Dostum’un lüks villası olduğu öne sürülürken Taliban mensuplarının ülkenin kuzeyinde bulunan Dostum’un lüks villasını talan etmesi dikkat çekti.

Görüntülerde altın varaklı koltuklara oturan Taliban mensupları, kanepelerde yayılarak konuşuyor. Bazı Taliban mensuplarının ise altın işlemeli çaydanlık ve diğer eşyaları incelediği de görülüyor.

İngiliz Daily Mail gazetesi, Dostum’un Taliban’ın lüks villaya giriş yapmadan önce kaçmış olabileceğini yazdı.

Afganistan'da Dostum'un araç konvoyuna saldırı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sefa 15 Ağustos 2021 19:03

    Saraylar hiç bir işe yaramıyor

  • vatandaş15 Ağustos 2021 18:27

    bu saraylar ne boktan yerlerdir be içine girenin ağzı kulaklarına varıyor bir daha ayrılmak istemiyor ,ne var acaba insan ölümsüzmü oluyor 

  • Bika15 Ağustos 2021 14:31

    Türkiye, general Raşit Dostum’u yıllarca destekledi ve işbirliği yaptı.

  • Hehe15 Ağustos 2021 19:44

    Oooo bu ulke kandafiyi destekledi Esadi destekledi Daha nicelerini Turkiyenin destegi sikinti azicik ibret alaylardi

  • Lakirdi15 Ağustos 2021 14:24

    Vatan millet ayağına yaşam şatafatlı afganlar açken kendi saraylarda lüksün bini bin para hırsız her yerde hirsiz

  • Bir yorum15 Ağustos 2021 14:38

    Raşit Dostum ülkede istikrar unsuru idi. Ama oradaki yobazlar da senin gibi  anlayınca bak şimdi ne hale  düştüler?   Yobaz olma adam ol.  Her konuyu yüzeysel süfli basit ve sığ olarak yorumlayandır yobaz!

  • Hehe15 Ağustos 2021 13:44

    Ben saray muhabbeti biryerde daha gordum ama cikaramadim yaaa unutkanlik iste turk olmanin gerekliligi hatirlayan varsa bi zahmet yaa soylesin

  • Stratejik yaklaşım15 Ağustos 2021 12:19

    Taliban kabili de aldı pakistan ciddi tehlike altında hatta keşmir ve orta asya türk ülkeleri ne yazıkki yoksulluktan bıkan afkanlar talibana katışıyor pakistanda hızla talibana katılacaktır

  • Linkin park15 Ağustos 2021 14:25

    Taliban eşittir Pakistan arada bir araştırıp okursan iyi olur

  • Mucise Reis ;)15 Ağustos 2021 12:15

    Haklı sevinç. Taliban İTİBAR PEŞİNDE. Saray olacak ki, dünya sana itibar gösterecek  :D ...  Taliban ve arap toplumunda Saray önemlidir. İtibar kazandı artık. Dünya devletleri Talibanın lüks yaşantısını kıskanarak izleyecek. Halbuki eski resimlerinde ayakkabısı yırtık geziyorlardı. Şimdi sarayları oldu. İtibar oldu. 

  • Bir yorum15 Ağustos 2021 21:28

    Pensilvanya iti demeyecektim;  yanlış oldu!  doğrusu   Pensilvanya  şeytanıdır.  Hangi fetocu  p.çe dokundu ise bir aha okusun iyice dokunsun!  Sırıtkan naber?  Bu Pensilvanya şeytanı ile asla ve kat a bilhassa ahirette aynı yerde olmayı hiç istemem.  Allah  mlyonlarca kez korusun.  Her türlü alçaklığı yapıp üstelik üst akıla secde eden zavallı alçağın üzerinde münafıklığın bütün emareleri var iken bu salak ta ılık ılık çok bilmiş takılıyor.  Öldüğü zaman anlayacaklar  ama bunun onlara hiç faydası olmayacak.  Sefil ve pis yaşama devam  ta ki geberene kadar.

  • Bir yorum15 Ağustos 2021 13:23

    Pensilvanya daki itin olduğu gibi mi?