E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişmekte olan piyasalarda boğa piyasası başladı---

Gelişmekte olan piyasalarda boğa piyasası başladı

Gelişmekte olan piyasalarda boğa piyasası başladı
09 Aralık 2020 - 18:19 borsagundem.com

İki senedir düşüş trendinde olan gelişmekte olan piyasalar son günlerde hızlı yükselişler gösteriyor. Borsa uzmanları bu rallinin kaçırılmaması gereken uzun vadeli bir çıkışı işaret ettiğini belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Gelişmekte olan piyasalar geçtiğimiz gün üç yılın en yüksek günlerine yaklaştı. Hindistan, Güney Kore ve Tayvan borsaları rekor seviyelere ulaştı.

Ekonomik açıdan hassas olan gelişmekte dolan piyasaların borsa yatırım fonları S&P 500’deki yükselişlere ayak uydurarak mart ayındaki dip seviyelerinden yaklaşık %70 oranında geri dönüş kaydetti.

Yatırım danışmanlığı şirketi Oppenheimer’ın Teknik Analiz Birimi Başkanı Ari Wald bu tip bir hareketin normal şartlarda oluşması için yılların geçmesi gerektiğini belirtti.

Wald CNBC’ye verdiği röportajda gelişmekte olan piyasaların 2017’deki aşağı düşüş trendinin tam tersini gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Yatırım uzmanı, “2018-2020 ayı piyasası bir trend hareketini test etti. Şimdiyse önemli bir derecede daha yüksek seviyelerde tepe noktasına ulaşacak uzun vadeli geri dönüşün yeniden başlamasını görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Gelişmekte olan piyasaların sunduğu fırsatlar arasında Güney Kore borsa yatırım fonlarının öne çıktığını belirten Wang, 2007’deki pik noktasına ulaşmakta olan Güney Koreli borsa yatırım fonlarının halihazırda görece kuvvetini belli ettiğini sözlerine ekledi. Yatırım uzmanı, “Burada büyük bir kopma yaşanıyor. Bu harekete dahil olmayı gerçekten istersiniz” dedi.

Borsa İstanbul'da rekor günü

Yatırım danışmanlığı firması Laffer Tengler Investments’ın Baş Yatırım Sorumlusu Nancy Tengler, 2021 yılında küresel ekonomik büyüme beklentilerine dayalı olarak gelişmekte olan piyasalara yatırım yapmayı savunuyor.

Tengler röportajında, “İki yönlü bir yaklaşım sergiledik. Ortağım Arthur Laffer Jr. tarafından aktif olarak yönetilen küresel bir ETF stratejimiz var ve orada gelişmekte olan piyasalara yatırımlarımızı arttırmaya başladık. Öncelikle ikinci çeyrekte Çin’e ve ardından Tayvan’a yatırım yaptık” ifadelerine yer verdi.

Bunun da ötesinde Tengler ABD borsalarında gelişmekte olan piyasaların firmalarıyla iş yapan şirkleri ayırarak ABD portföylerinde de gelişmekte olan piyasalardaki yükselişi değerlendiriyor.

İki günlük yükselişle borsanın en değerlisi oldu

 

Değerinin altındaki hisseler için yatırım zamanı mı?

 

Emtia piyasası tünelin ucundaki ışığa fazla odaklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • K210 Aralık 2020 12:08

    SATIŞ YAKINDIR KOCAMAN GAP VAR HEP KAPAMIŞTIR BİR BAHANE İLE .KAR KARDIR AZDA ÇOKDA BEKLEMEKTE YATIRIMCILIKTIR............

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ10 Aralık 2020 10:51

    ben ne  zaman borsaya girdi isem hep %40 düzeltme yaptı bu seferde şansını bir deneyeceğim.bugün itibarı ile girdim borsaya.

  • efg10 Aralık 2020 00:25

    2 kasımdan bu yana 15 katrilyonluk net alım yaptılar bunları satmak için keriz arıyorlar o nedenle çeşitli kurum ve kuruluşları kullanarak raporlar ve beyanatlar veriliyor, derecelendirme kuruluşları başka zaman olsa not düşürürdü  düşürmedi, aşı haberleri, ralli haberleri tecrübe ve bilgi eksikliği olan kişileri avlamak için kullanılmaktadır.

  • Doğrucu davud09 Aralık 2020 23:35

    Sakın boğa değilde inek piyasası olmasın.yakında çok möööö leyen dolacak buralar