E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen ülke borsaları 2 günlük yükselişi sona erdirdi---

Gelişen ülke borsaları 2 günlük yükselişi sona erdirdi

Gelişen ülke borsaları 2 günlük yükselişi sona erdirdi
12 Mayıs 2016 - 09:56 borsagundem.com

Borsalar bir aydan fazla sürenin en iyi iki günlük artışını sonlandırdı

Çoğu Asya borsası bugün düştü. Çin borsası 2 aydan fazla sürenin en düşük seviyesine gerilerken Hindistan, Endonezya ve Vietnam borsaları yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi geçen 2 günde %0.9 artarak 14 Nisan'dan beri en iyi 3 günlük artışı kaydetmişti. Endeks bugün ise ufak değişim kaydetti. Endeksteki 10 sanayi grubundan 4'ü düştü. Filipin borsası geçen 2 günde %5.8 yükselmesinin ardından bugün %1.2 düştü.

Hindistan'da S&P BSE Sensex Endeksi ise %0.7 yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Kur Endeksi %0.1 arttı ve 3 günlük yükselişini %0.4'e çıkarttı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi önceki seansta %0.4 düşmesinin ardından %0.1 arttı. Güney Kore para birimi won ve Malezya ringiti, dolardaki düşüş ve petrolün 6 ayın zirvesinden kapanmasıyla yükseldi.

Jakarta'daki Panin Asset Management'tan Indra Mawira "Yatırımcı Mart ve Nisan'daki rallinin sürdürülebileceğine ikna olmuş değil, bu nedenle bazı çıkışlar görmeye başladık. Çin endişe kaynağı olmaya devam ediyor. daha koruyucu bir stratejiyi tercih ederim" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)