E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisselerinde 'faiz' düşüşü---

Gelişen piyasa hisselerinde 'faiz' düşüşü

Gelişen piyasa hisselerinde 'faiz' düşüşü
09 Kasım 2015 - 13:31 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisse senetleri, ABD istihdam verisi sonrası güçlenen faiz artırımı ihtimaliyle düşerken, Çin yükseldi

Gelişen piyasa hisse senetleri düştü ve paraları, Fed’in Aralık ayında faizi yükseltebileceğine ilişkin spekülasyon ile beş haftanın en düşük seviyesine gevşedi. Şanghay hisse senetleri, 11 haftanın zirvesine tırmandı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.8 azalarak Londra saatiyle sabah 08:05’te bir ayın en düşüğü olan 845.44 puan seviyesine geriledi. Endonezya hisse senetleri, yüzde 1.6 düştü. Hindistan hisseleri, Başbakan Narendra Modi’nin partisinin üçüncü kalabalık şehrinde seçim kaybetmesinin ardından, Hindistan rupisiyle birlikte düştü. Malezya ringiti ve Güney Kore wonu yüzde 1.3 değer kaybetti. Rus rublesi iki günlük düşüşüne ara verdi. Şanghay Bileşik Endeksi, hükümetin yıl sonuna kadar halka arzlara devam etme planı sonrası aracı kurum ve banka hisse senetlerinin yükselmesiyle, yüzde 1.6 artarken, Çin tahvilleri düştü.

Fed’in Aralık ayında borçlanma maliyetlerini artırma ihtimali, Cuma günü beklentinin üzerinde gelen ABD istihdam verisi sonrası yüzde 68’e yükselmişti. Doların yükselmesiyle birlikte, faiz artırımının gelişen piyasalardan yatırımcı çekmesi bekleniyor.

Singapur’da Aberdeen Asset Management Plc. kıdemli yatırım yöneticisi Christopher Wong, “Öyle görünüyor ki Fed gerçekten de güçlü gelen ABD istihdam verisiyle, Aralık’a kadar faizi artırmalı. Bu durum, gelişen piyasaları baskı altına sokabilir.” dedi.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)