E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelecekte borsada var olmak isteyen şirketlere özel kılavuz---

Gelecekte borsada var olmak isteyen şirketlere özel kılavuz

Gelecekte borsada var olmak isteyen şirketlere özel kılavuz
06 Ağustos 2020 - 09:30 borsagundem.com

Borsa İstanbul, "Şirketler için Sürdürülebilirlik Rehberi" hazırladı. Atilla, “Sürdürülebilirlik yaklaşımı şirketler için tüm dünyada zorunluluk haline gelmeye başladı” dedi

Borsa İstanbul, şirketlere sürdürülebilirlik konusunda bilgi vermek ve yön göstermek amacıyla tüm paydaşlarının katkılarıyla "Şirketler için Sürdürülebilirlik Rehberi" hazırladı. "Gelecekte Var Olmak" temasıyla hazırlanan Sürdürülebilirlik Rehberi, şirketlerin küresel yatırım akımlarından pay alabilmesine katkı sağlayabilecek ve yön gösterecek güncel bir kılavuz olma özelliğini taşıyor.

Borsa İstanbul, 8 Ağustos 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında gerçekleştirilen Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantısında kararlaştırılan nihai eylem planı uyarınca, 2014 yılında ilkini yayınladığı Sürdürülebilirlik Rehberini güncelledi.

Borsa İstanbul Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Çevresel ve sosyal faktörlerin Kurumsal Yönetim İlkeleri ile birlikte şirket faaliyetlerine ve karar mekanizmalarına uyarlanması ve bu konulardan kaynaklanabilecek risklerin yönetilmesi olarak özetlenebilecek sürdürülebilirlik yaklaşımı şirketler için tüm dünyada zorunluluk haline gelmeye başladı. Bu nedenle sürdürülebilirlik faaliyetlerinin şirketler tarafından iş süreçlerine entegre edilmesi ve sonuçlarının raporlanarak başta yatırımcılar olmak üzere tüm paydaşların ve kamuoyunun aydınlatılması kritik önem arz ediyor" dedi. Dünyanın en büyük fonlarından bazılarının çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim konularında bilgi vermeyen şirketlere yatırım yapmayacaklarını açıklamasının da söz konusu rehberin önemini ortaya koyduğunu ifade eden Atilla, bu kriterlere önem verdiklerini ifade eden üç binden fazla yatırımcı tarafından yönetilen varlıkların toplam tutarının da 2020 yılı Mart ayı itibarıyla 100 trilyon ABD Doları’nı aştığını belirtti.

"Gelecekte Var Olmak" temasıyla hazırlanan Sürdürülebilirlik Rehberi, şirketlerin küresel yatırım akımlarından pay alabilmesine katkı sağlayabilecek güncel bir kılavuz olma özelliğini taşıyor. Rehberde; 2030 yılına kadar gerçekleştirilmesi hedeflenen Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları çerçevesinde sürdürülebilir yatırım ve yöntemleri, sürdürülebilirliğin şirket faaliyetlerine entegre edilmesi ve sağlayacağı katkılar, uluslararası raporlama çerçeveleri ve rapor hazırlamada temel prensipler hakkında verilen bilgilerin yanı sıra çevresel ve sosyal performans göstergelerine yönelik örneklere de yer veriliyor.

"Şirketler için Sürdürülebilirlik Rehberi"; çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim konularında şirketlere bir yol haritası sunuyor, bu konularda şirketlerden aksiyon ve buna ilişkin bilgi bekleyen yatırımcıların beklentilerini karşılamak ve böylece yatırım çekmelerine yardımcı olmak için dikkat etmeleri gereken hususları ve yapmaları gereken çalışmalar ile raporlamaları ortaya koyuyor. Şirketlerin bu rehberdeki çalışmaları yapmaları uluslararası yatırım çekme açısından önem arz ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • asena06 Ağustos 2020 16:42

    ihlasgyo yasak getirdin yüzde 10 düştü iyilikmi yaptın devlet bunu yaparsa başkası ne yapar

  • FİNANSŞÖR06 Ağustos 2020 19:31

    ihlası ait hisseleri alır isen sonuçlarına katlanacaksın.sen bunu bilmiyor isen öğrenmiş olursun.yakında 0.25 TL e dahi gelebilir.

  • bir dost06 Ağustos 2020 15:25

    borsa küçük yatırımcının parasıyla patronları finanse etme yeri akıllı olun zararın neresinden dönersen kardır ..türkiyede borsa morsa olmaz para devamlı devalüe oluyor siz kazandım sanıyosunuz uzun vadede kat kat giden hisseler küçük yatırımcıyı attan indirmeden gitmez sosyal medyada pazarlamacılara da inanmayın

  • asena06 Ağustos 2020 15:24

    ihlasgyo incele atillabey neler oluyor biranönce duyrulur bekliyom

  • asena06 Ağustos 2020 15:22

    ihlagyo bürüt uyguladınız hisse düştü biz neyapcaz devlet iyilikmi yapıyo yoksa kötülülmü  bunu düzelt ufak yatırımcıyı koru atillabey

  • Kadir karabulut 06 Ağustos 2020 13:38

    Borsada olanlara sahip çokta ondan sonra yenilere bakarsın

  • vatandaş06 Ağustos 2020 13:18

    açığa satış durdurulmalı başkan,daha neyi bekliyorsunuz

  • Dıjimoko06 Ağustos 2020 19:09

    Neyi olacak mokokonun bitmesini daha yeni basladılar gruplara.

  • Bay Kus06 Ağustos 2020 12:20

    Kilavuzunuzu bi ...Milletin parasinin icine ettiniz.Allah sizi daha beter yapsin.kac gundur borsa dusuyo.niye bi aciklama yok.ne b....yariyonuz orda oturmaktan baska

  • Kemal06 Ağustos 2020 12:16

    Önce borsaya güven verinki yatırımcı gelsin.Herkes borsadan kaçıyor biz küçük yatırımcılar batıyoruz.

  • redsadık06 Ağustos 2020 11:20

    vay yavrum vay.sizin yönetiğiniz ekonominin de ,borsanın da alah canını almış ..önce açığa satışı kaldırdın.Baktın yetmedi puandan sıfır sil millet manyağa dönsün yabancılar ve yandaşlar satsın.Yazıklar olsun ...

  • haramzadeler06 Ağustos 2020 11:10

    sayenizde harbi kumarhaneye döndü borsa. yatırım olarak gören ben gibi aptallar paralarını eritti altın ve döviz karşısında. allah topunuzun ..... versin.

  • Lafınten06 Ağustos 2020 11:06

    Ne oldu be sizin bilmem kaç yüzbin yeni yatırımcı ? Eline aldı hepsi uzun vadecimi oldular yoksa? Yani şimdi bizim yüzbinlercemiz bir citi etmedimi :)))) Lafonten yaşasaydı sizin masallara gıpta ederdi neyseki rahmetli olmuş.

  • Serkant Kanmaz06 Ağustos 2020 10:36

    Devlet Su işleri geçin bu işleri, 12000 de yandaş kanallar reklam yolu ile malları verdi yön aşağı iken girmeyiz

  • Murat06 Ağustos 2020 10:02

    Borsaya çok şirket girsin çok para kazanalım manyığı brakılmslı. Gercekten nitelikli şirketler ve patronu iyi niyetli olan alınmalı borsaya. Sadece piyasayı söğüşleme amacıyla borsaya sokulmuş çok sayıda şirket var. Hatta baxı patronlar aynı nitelikte çok sayıda şirketi ayrı ayrı borsaya sokmuş ve ayrı kollardan sırasıyla hisse doldur boşaltla yatırımcı döğüşlemek için....