E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGazze'ye insani yardımı tek başına engelledi---

Gazze'ye insani yardımı tek başına engelledi

Gazze'ye insani yardımı tek başına engelledi
20 Ekim 2023 - 13:16 borsagundem.com

Gazze’ye insani yardımların erişimi, sivillerin korunması ve İsrailli rehinelerin serbest bırakılması çağrılarını içeren tasarı, 15 üyeli Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde ABD’nin tek başına ret oy kullanması sonucu veto edildi.

15 üyeli Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) Brezilya'nın İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin sunduğu karar tasarısı oylandı. “Gazze’ye insani yardımların erişimi, sivillerin korunması ve İsrailli rehinelerin derhal serbest bırakılması çağrısının yanı sıra Hamas’ın İsrail’e yönelik terör saldırısını kınayan” karar tasarısı, sadece ABD ret oyu verdiği için kabul edilmedi.

Tasarıya 12 "evet", 2 "çekimser" ve 1 "hayır" oyu kullanıldı. CNN'de yer alan habere göre, Gazze’de abluka altında yaşayan milyonlarca Filistinli sivil için yardım ulaşması amacıyla çatışmaların durması çağrısında bulunan yasa tasarısı 12 üye ülke tarafından onaylanırken, İngiltere ve Rusya çekimser oy kullandı.

ABD tasarıyı İsrail'in meşru müdafaa hakkına değinmediği için veto etti
AA'nın haberine göre ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield ülkesinin veto kararını şu şekilde açıkladı: "ABD, karar tasarısında İsrail'in meşru müdafaa hakkına değinilmemesini hayal kırıklığıyla karşıladı."

Thomas-Greenfield, ABD'nin "sahada zor işi" yaptığını, bu nedenle diplomasiye fırsat verilmesi gerektiğini belirtti.

"ABD'nin iki yüzlülüğüne bir kez daha şahit olduk"
Karar tasarında önerdiği değişiklikler kabul edilmeyen Rusya Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia ise "Sivillere yönelik kınamayı kabul etmeyen delegasyonlar Orta Doğu'da akan kanın durmasını istemiyor." dedi. Nebenzia, "Amerikalı arkadaşlarımızın iki yüzlülüğüne bir kez daha şahit olduk. BMGK'deki tasarıyı veto ederek çözüm istemediklerini gösterdiler." diye konuştu.

BMGK'de 'insani ateşkes' çağrısına olumsuz yanıt

 

BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'e çağrıda bulundu

 

Yıldız: Yaklaşık 700 kişi Gazze’den tahliye talebi iletti

 

İsrail, Gazze'ye insani yardım geçişine engel olmayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hür Müslüman21 Ekim 2023 13:55

    İki yüzlü kahbe millet, Ameri Katil , Katil diye ne güzel demişler.

  • Mucise Reis : )20 Ekim 2023 18:22

    o zaman F35 satmıyoruz f16vermıyoruz ABD ye :D

  • Kaçkar KAPLANI20 Ekim 2023 17:08

    Bu ABD yi hep dünyadan elini ayağını çeken, yakacak kuru odunu kalmayan bunaklar mı yönetiyor? Şu tipe bak bunda merhamet olur mu? Sokakta görsen yüzüne tükürmezsin ama tüm dünyanın alacağı kararda engelleyici oluyor.

  • tv 20 Ekim 2023 15:26

    abd nin zencilere yaptıgını bunlar gazzelilere yapıyor unutma  zenci kardeş size abdde yapilanları biz unutmadık polisin zenci birkarde şin boynuna basılarak oldurdugunu siz zencilere okadar deger veriyorlarsiz onlar için  üçüncu bir vatandaş degilsiniz sen o eli kaldırarak bizler hala köleligi kabul ediyoruz diyorsun ben hala esir bir zenciyim diyorsun yazıksana insanlıgından utan size geçmişte nasıl davranmışlardı düşün bir hatırla

  • caner20 Ekim 2023 14:56

    Nesilleri, Yüzlerce asır sömürülmüş bir ZENCİ , ABD nin KÖPEĞİ olmuş

  • asena20 Ekim 2023 13:44

    insan demeğe şahit lazım böyle pislikler dünyanın liderliğini oynuyo allah belanı versin amaricaaaaa aminnnnnnnnnnn