E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakGayrimenkul devine bono darbesi!---

Gayrimenkul devine bono darbesi!

Gayrimenkul devine bono darbesi!
11 Temmuz 2022 - 13:55 borsagundem.com

Borç krizindeki Çinli gayrimenkul devi Evergrande'nin bono ödeme vadesinin ötelenmesi talebi yatırımcılar tarafından geri çevrildi

Aralık ayında yurt dışındaki bonolarında temerrüde düşen Çinli gayrimenkul devi Evergrande yurt içinde de aynı riskle karşı karşıya. Ülkede yerel kreditörler şirketin yerel bono ödemesinde vadenin ötelenmesine ilişkin talebini reddetti.

Shenzhen Borsasına yapılan bildirime göre, Evergrande'nin Çin'deki ana iştiraklerinden biri olan Hengda'nın yuan cinsi bonolarına sahip olan yatırımcılar, 8 Temmuz'da dolan son ödeme tarihinin 6 ay uzatılmasını öngören planı kabul etmedi.

YATIRIMCILAR KABUL ETMEDİ

Şirket geçen hafta yatırımcılarla bir araya gelirken, yatırımcıların yüzde 90'ından fazlası söz konusu planı geri çevirdi. Şirket bu bonosunda ödemesini gerçekleştiremediği durumda ilk kez yurt içinde temerrüt riski ile karşı karşıya kalacak. Aralık ayında şirket dolar cinsi ödemesinde temerrüde düşmüştü. Şirketin 300 milyar doları aşan bir yükümlülüğü bulunuyor. (BloombergHT)

Çin teknoloji devlerine büyük darbe

 

Evergrande'nin Hong Kong Borsası'nda işlemleri durduruldu

 

Çin Evergrande'yi bölmeyi değerlendiriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZELİHA KARAKUŞ11 Temmuz 2022 21:13

    yakında borsalarda çöküş bekliyorum. (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)