E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGamestop çılgınlığı borsalarda dijital çağın başlangıcı---

Gamestop çılgınlığı borsalarda dijital çağın başlangıcı

Gamestop çılgınlığı borsalarda dijital çağın başlangıcı
18 Şubat 2021 - 13:38 borsagundem.com

Twitter ve Uber de dahil olmak üzere gelişmekte olan şirketleri yakalamasıyla ünlenen reklamcılık gurusu Gary Vaynerchuk GameStop hisselerindeki dalgalanmayı yatırımlarda yeni çağın başlangıcı olarak nitelendirdi


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalar Reddit yatırımcılarının spekülatif hamleleriyle ciddi bir borsa krizini geride bıraktı. Reklamcılık gurusu olarak bilinen Gary Vaynerchuk CNBC’ye verdiği röportajda söz konusu krizi teknoloji çağının yaratacağı ortamın küçük bir örneği olarak belirtiyor.

New York merkezli reklamcılık şirketi VaynerMedia’nın CEO’su Vaynerchuk, “İnternetin olgunlaştığını görüyorsunuz. Bana kalırsa insanlar bu sürecin ne kadar başında olduğumuz konusunda inanılmaz derecede naif davranıyor. Şu anki halimizi dijital çağın mağara adamları ve kadınları olarak görüyorum” ifadelerine yer verdi.

Vaynerchuk sosyal medya kullanıcılarının inşa etmesi muhtemel yeni bağlantılar sebebiyle Reddit destekli GameStop çılgınlığının tek seferlik bir durum olmadığını belirtiyor.

Sosyal medya ifade özgürlüğünün demokratikleşmesini sağlarken borsa ticaret uygulaması Robinhood önderliğindeki komisyonsuz borsa ticareti de borsaların demokratikleşmesine ön ayak oldu. Twitter ve Uber de dahil olmak üzere gelişmekte olan şirketleri önceden tespit etmek konusunda başarılı bir kariyeri olan Vaynerchuk gelecekteki sanal gerçeklik ve blockchain teknolojilerinin geleneksel işletme yöntemleri olarak kabul edilen uygulamaları daha da fazla bozarak tüm toplumu güçlendireceği öngörüsünde bulunuyor.

Vaynerchuk, “Bana kalırsa bu değişimin sebebi toplulukların gücünün farkına varan insanların odaklanma ve etki etme becerisine sahip olması ve bizim de buna uyum sağlamamız gerekiyor” dedi.

Reklamcılık gurusunun yorumları GameStop hisse senetlerindeki dalgalanmanın ve geçen ay borsaları çevreleyen çılgınlığın bugün ABD’de öğlen saatlerinde ABD Kongresi Mali Hizmetler Komitesi tarafından dinlenmesinin bir gün öncesinde gerçekleşti. GameStop'un hisse senedi fiyatını iki hafta içinde 30 dolardan 483 dolara taşıyan piyasa aktivitesi ve Robinhood gibi Hisse senedi komisyoncularının spekülatif işlemler sırasında devreye soktuğu işlem kısıtlamaları Wall Street'in de ötesinde geçen piyasa dalgalanmalarına neden olmuştu.

GameStop hisseleri 28 Ocak tarihindeki pik seviyesinin ardından gerçek dünyadaki değerine dönüş yapıyor. Hisse Çarşamba günü 45,94 dolardan işlem görerek rekor seviyesine göre %90’lık düşüş gerçekleştirdi. Diğer spekülatif yükseliş gösteren hisseler olan AMC Entertainment ve Blackberry hisseleri de %60’ın üzerinde düşüş gösteriyor.

Volatilite ticareti sona ermiş olsa da Vaynerchuk bireysel yatırımcılar arasındaki hisse senetlerini tetikleyecek coşkunun devam ettiğini belirtiyor.

Vaynerchuk konuyla alakalı, “Benim düşünceme göre bu bir bilmece ya da anomali değil. Söz konusu ortam alternatif yatırımlara yol açıyor ve insanlar şu anda farklı tip ticaretleri değerlendiriyorlar. Bunun her zaman bir karşıt reaksiyonu oluşur ve internet insanları bir araya getiriyor. Toplulukların çok büyük bir gücü vardır” ifadelerine yer verdi.

Perakende yatırımcılar ve borsaya yeni girenler, özellikle Reddit'te artık yaygın olarak bilinen WallStreetBets başlığı aracılığıyla, bilgi ve hisse senedi fikirlerini paylaşmak amacıyla bir araya gelerek internet medyasını kullandılar. Yatırım hamlelerini koordine etmek için sosyal medyayı kullanma yöntemi, yatırım profesyonellerini hazırlıksız yakaladı, GameStop dahil olmak üzere açığa satış yoğunluğu olan hisselerde gerçekleşen hızlı yükseliş milyar dolarlık fon şirketlerini zor durumda bıraktı. ABD Kongresi Finansal Hizmetler Komitesi bugün konuyla ilgili Robinhood’un ve açığa satışta yakalandığı için büyük kayıplar veren riskli fon şirketi Melvin Capital’ın ifadelerini dinleyecek.

GameStop yatırımından kim kaybetti?

 

GameStop çılgınlığının ardından yükselen yeni güç

 

Emeklilik yatırımları nasıl yönetilmeli?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)