E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray, Sacha Boey'yi 30 milyon euroya Bayern Münih'e sattı!---

Galatasaray, Sacha Boey'yi 30 milyon euroya Bayern Münih'e sattı!

Galatasaray, Sacha Boey'yi 30 milyon euroya Bayern Münih'e sattı!
27 Ocak 2024 - 11:05 borsagundem.com

Galatasaray, Bayern Münih ile sağ bek Sacha Boey’in transferi konusunda anlaştı. Boey'in transfer bedelinin 30 milyon euro olduğu öğrenildi.

Galatasaray, Sacha Boey'in Bayern Münih'in satışı ile rekor bir transferi gerçekleştirmiş oldu. Fransız futbolcu 30 milyon euro karşılığı Alman takımına transfer oldu. 

Önce Almanlar geldi

Galatasaray ile Bayern Münih arasında süren görüşmeler sonrası bu sabah Alman ekibinin sarı-kırmızılı kulübün şartlarını kabul ettiği öğrenildi. 

İstanbul’a özel uçakla gelen Bayern Münih yetkililerinin resmi açıklamanın gelmesinin ardından Boey ile Münih'e dönmesi bekleniyor.

Sözleşmedeki dekaylar

Sacha Boey, 30 milyon euro ve bonuslar karşılığında Bayern Münih'e transfer oldu. Bu bonservis bedeli, Türkiye Ligi'nin gelmiş geçmiş en pahalı satışı olarak tarihe geçecek.

Bayern Münih, Fransız yıldızla 4,5 yıllık sözleşme imzalayacak. Boey, yıllık 3 milyon euronun üzerinde ücret alacak. 

Sacha Boey imza için Münih'e gitti

Bayern Münih'e imza atmak için sabah saatlerinde İstanbul'dan ayrılan Sacha Boey, Münih'e vardı. Fransız futbolcuyu Bavyera ekibinin yöneticileri havalimanında karşıladı. Boey'un gün içerisinde sağlık kontrollerinden geçerek resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor.

83 maçta 4 gol 4 asist

2021 yılında transfer olduğu Galatasaray'da 83 maça çıkan Sacha Boey, sarı kırmızılı takıma 4 gol, 4 asistlik skor katkısı verdi.

Burak Elmas: Kazanan Galatasaray olmuştur

Galatasaray eski Başkanı Burak Elmas, Fransız futbolcu Sacha Boey'un Bayern Münih'e transfer olmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu transferi gerçekleştiren Dursun Özbek ve Erden Timur’u gönülden tebrik ederim. Transferi yapan Galatasaray ve kazanan da Galatasaray olmuştur. Emeği geçenler ise Galatasaray’a hizmet etmişlerdir. Elde edilen bu başarıyı kişilere zimmetleme çabası ve kavgası göstermek yerine Galatasaray adına sevinmek en doğru olanıdır" dedi.

Elmas, Boey'un Bayern Münih transferi ile kulüp tarihinde en yüksek kar edilen transfer olduğunu belirterek, "Bu transferi gerçekleştiren başta sayın Dursun Özbek ve Erden Timur’u gönülden tebrik ederim. Çok önemli ve gelecekte muhakkak tekrarlanması gereken bir transfer başarısına imza attılar. Bu transfer konusunda oyuncuyu tavsiye eden scout ekibimiz, oyuncunun transferine onay veren ve isteyen Fatih Terim, oyuncunun gelişimine çok önemli katkı sağlayan Okan Buruk ve son iki sezon başarılı futbol yönetimi ile Şampiyonlar Ligi'nde oyuncuya kendini göstereceği platformun elde edilmesini sağlayan Erden Timur’u tebrik ederim. Sonuç olarak transferi yapan Galatasaray ve kazanan da Galatasaray olmuştur. Emeği geçenler ise Galatasaray’a hizmet etmişlerdir. Elde edilen bu başarıyı kişilere zimmetleme çabası ve kavgası göstermek yerine Galatasaray adına sevinmek en doğru olanıdır. Galatasaray’ın mali yapısı çerçevesinde bu tür başarılı genç oyunculara yatırım yapmaya devam etmesi futbol branşının mali yapısını düzlüğe çıkarması açısından çok önemlidir. Bu yol zor bir yol olsa da sürdürülebilir olduğu takdirde mali ve sportif çok önemli başarıları beraberinde getirecektir. Galatasaray’ımızı tekrar tebrik ederim" ifadelerini kullandı.

TFF'den Galatasaray ve Dursun Özbek'e iyi haber

 

Galatasaray, Boey için Bayern Münih'ten 30 milyon euro istiyor

 

Galatasaray, sahasında 3 golle güldü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sözün özü28 Ocak 2024 20:49

     Merak etmeyin bu parayı yakında RONALDO VEYA MESSİ'nin  emekliliğinde onlara veririz......

  • ALİ KODUŞ28 Ocak 2024 17:35

    Sacha  karakterli ve çalışkan bir oyuncu idi yolu açık olsun.Tumir bey takımın beyni olunca GS çok olumlu işler yaptı.Transfer yapınca böyle genç yetenekleri bulacaksın ki takım maddi olarak güçlensin.

  • Bravo28 Ocak 2024 12:08

    Gs de bu anlaşmayı 30 milyondan geri adım atmadan kim organize edip sonuçlandırdıysa, ona devlet üstün hizmet madalyası takıp hemen dış ticaret bakanı yapılmalı, alımda da bu kadar iyi pazarlıkçıysa tüm yabancı ticari sözleşmeler bu adamın elinden geçmeli.

  • baran28 Ocak 2024 06:37

    Nihayet kedi olalı bir balık tuttunuz.  Rakam 39 milyon avro. 

  • Ali28 Ocak 2024 05:07

    Kasa ya Para girişi olumlu.... Hisseler tavan olur...

  • Arturr27 Ocak 2024 22:37

    Aslansın boey. Bu gs taraftarı artık b. Münir taraftarı da oldu.

  • ALİ KODUŞ27 Ocak 2024 11:26

    Transfer yapıldım mı hem böyle kaliteli hem de genç yapacaksın ki külübün mali olarak zorda kalmasın.