E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray: 1 - Fatih Karagümrük: 1 ---

Galatasaray: 1 - Fatih Karagümrük: 1

Galatasaray: 1 -  Fatih Karagümrük: 1
10 Nisan 2021 - 17:27 borsagundem.com

Galatasaray, Süper Lig'in 34. haftasında Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Sarı kırmızılılar maçı 10 kişi tamamlarken zirve yarışında önemli bir puan kaybı yaşadı. Galibiyet hasreti de 3 maça çıktı.

Süper Lig’in 34. haftasında Galatasaray evinde Fatih Karagümrük'ü konuk etti. Mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi.
 
Karagümrük'ün golünü 59. dakikada Ndao kaydetti. Galatasaray'ın tek sayısı ise 62. dakikada Ryan Babel'den geldi.

Galatasaray, karşılaşmanın 78. dakikasında Ryan Donk'un gördüğü kırmızı kartla sahada 10 kişi kaldı.

GOL VE PENALTI VAR'DAN DÖNDÜ

Sarı-kırmızılıların 9. dakikada Mostafa ile bulduğu gol, Babel'in topu elle oynadığı gerekçesiyle iptal edildi.

Karşılaşmanın 88. dakikasında ise Galatasaray'ın kazandığı penaltı, VAR incelemesinin ardından iptal edildi. Ali Palabıyık, tavsiyenin ardından Balkovec'e gösterdiği kırmızı kartı da geri aldı.

62 PUANLA 3. SIRADA

Bu sonuçla Galatasaray 62 puanla 3. sırada kaldı, Beşiktaş'ın 5 puan gerisine düştü. Karagümrük ise 49 puanla 8. sırada yer aldı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1. dakika Hakem Ali Palabıyık maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye konuk ekip Fatih Karagümrük başlıyor.

4. dakika Galatasaray kaşılaşmanın ilk dakikalarında kısa paslarla rakip yarı alanda etkili olmaya çalışıyor.

6. dakika Ryan Babel'in ceza sahası çizgisi sol çaprazdan çektiği şutunda Efe Tatlı'nın müdahalesi ile top kornere çıkıyor.

8. dakika Sol taraftan kullanılan kornerde Ömer Bayram'ın ortasında altıpasta Mostafa Mohamed'i,n kafa vuruşunda top üstten auta gidiyor.

9. dakika Gedson Fernandes pasında Mostafa Mohamed sağ ayağıyla plase vuuşla topu ağlara gönderiyor fakat VAR sisteminin uyarısıyla pozisyonun başlagıcında Ryan Babel'in topu kontrol ederken elle oynaması nedeniyle gol iptal ediliyor.

13. dakika Fatih Karagümrük Alassane Ndao ve Jeremain Lens ile gole yaklaşıyor.Andrea Bertolacci'nin pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Ceza sahası içi sağ çaprazda Alassane Ndao'nun şutu yan direkten dönüyor.

15. dakika Hava topu mücadelesinde Jure Balkovec'in yüzüne yaptığı müdahale nedeniyle Mostafa Mohamed sarı kart görüyor.

19. dakika Ömer Bayram'ın kullandığı serbest vuruşta ceza sahasına ortasına hareketlenen Oğulcan Çağlayan için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

22. dakika Fatih Karagümrük Enzo Roco ile gole yaklaşıyor. Sol taraftan paslaşılarak kullanılan kornerde Jure Balkovec sol çaprazdan ceza sahasına gönderdiği ortasında ön direkte Enzo Roco'nun gelişine sağ ayağıyla vuruşu az farkla yandan auta gidiyor.

25. dakika Andrea Bertolacci'nin defansın arkasına gönderdiği havadan arapasa hareketlenen Jeremain Lens için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

26. dakika Emre Akbaba'nın ceza sahası yayından sol ayağıyla gönderdiği yerden şutunda top farklı bir biçimde auta gidiyor.

28. dakika Galatasaray'da ilk oyuncu değişikliği zorunlu olarak gerçekleşiyor. Karşılaşma içinde sakatlanan DeAndre Yedlin oyuna devam edemiyor ve Şener Özbayraklı yerine oyua dahil oluyor.

29. dakika Jimmy Durmaz'ın sakatlığı sebebiyle oyun kısa bir süre duruyor.

31. dakika Jeremain Lens'in sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Ryan Donk topu uzaklaştırıyor.

34. dakika Emiliano Viviano'nun sakatlığı sebebiyle oyun kısa bir süre duruyor.

37. dakika Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Jeremain Lens'in ceza alanına gönderdiği ortasında Fernando Muslera topa hakim olmayı başarıyor.

38. dakika Oğulcan Çağlayan'ın pasıyla ceza sahası içide topla buluşan Mostafa Mohamed'in şutu son anda Enzo Roco'nun müdahalesi ile kornere çıkıyor.

39. dakika Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Emre Akbaba'nın ceza alanına gönderdiği ortasında arka direkte Oğulcan Çağlayan etkili bir kafa vuruşu yapamıyor ve top kaleci Emiliano Viviano'da kalıyor.

40. dakika Oğulcan Çağlayan'ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Jure Balkovec topu uzaklaştırmayı başarıyor.

41. dakika Faul kararı sonrası düdükten sonra topa vurması nedeniyle Emre Akbaba sarı kart görüyor.

44. dakika Sol taraftan paslaşılarak kullanılan kornerde Jure Balkovec sol çaprazdan ceza sahasına gönderdiği ortasında ön direkte Enzo Roco'nun kafayla indirdiği topta arka direkte Alassane Ndao'nun vuruşunu Fernando Muslera son anda müdahalesi ile topu kornere çeliyor.

45. dakika Müsabakanın ilk yarısına oynanmamış süre olarak en az 4 dakika ilave ediliyor.

45+3. dakika Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Jimmy Durmaz'ın ceza alanına gönderdiği ortasında Fernando Muslera topa hakim olmayı başarıyor.

45+4. dakika Hakem Ali Palabıyık ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlik ile sona eriyor.

46. dakika Hakem Ali Palabıyık ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya ev sahibi Galatasaray başlıyor.

47. dakika Fatih Karagümrük yarı sahasında yaşanan ikili mücadele sırasında Ryan Donk, Jeremain Lens'e kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Ali Palabıyık tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

49. dakika Ömer Bayram'ın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Emiliano Viviano arka direkte topa hakim olmayı başarıyor.

53. dakika Sağ taraftan kullanılan kornerde Ömer Bayram'ın ortasında ön direkte Enzo Roco topu kafa vuruşu ile uzaklaştırıyor.

54. dakika Dönen topta Ömer Bayram'nin sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Andrea Bertolacci kafa vuruşu ile topu uzaklaştırıyor.

57. dakika Fatih Karagümrük yarı sahasında yaşanan ikili mücadele sırasında Enzo Roco, Mostafa Mohamed'e kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Ali Palabıyık tarafından sarı kartla cezalandırılıyor. Bu sarı kart ile Enzo Roco sonraki maç için cezalı duruma düşüyor.

58. dakika Kaleyi karşıdan gören bir noktada kullanılan serbest vuruşta Ryan Babel'in şutu farklı bir biçimde üstten auta gidiyor.

59. dakika Fatih Karagümrük'te iki oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Andrea Bertolacci ile Jeremain Lens oyundan çıkarken, Aksel Aktaş ile Yannis Salibur oyuna dahil oluyorlar.

60. dakika GOOOLL!! Fatih Karagümrük Alassane Ndao'nun golü ile Galatasaray karşısında 1-0 öne geçiyor. Karşılamada yeni oyuna giren Yannis Salibur topla ilk buluşmasında ceza sahası içi sol çaprazdan çektiği şutunda Fernando Muslera topu çeliyor ve dönen topu iyi takip Alassane Ndao altıpasta topu ağlara gönderiyor.

62. dakika GOOOLL!! Galatasaray Ryan Babel ile 1-1'lik beraberlik golünü buluyor. Fatih Karagümrük savumasının yaptığı hatayı değerlendirip topu kazanan Gedson Fernandes ara pası ile topu Ryan Babel'e aktarıyor. Ceza sahası içinde Ryan Babel rakibini çalımlayıp kaleci ile karşı karşıya kalıp vuruşunu yapıyor ve topu ağlara gönderiyor.

66. dakika Ömer Bayram'ın kullandığı serbest vuruşta ceza sahssına ortasına hareketlenen Oğulcan Çağlayan için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

68. dakika Fatih Karagümrük'te üçüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Vegar Hedenstad, Efe Tatlı'nın yerine oyuna giriyor.

68. dakika Galatasaray'da 2. ve 3. oyuncu değişiklikleri gerçekleşiyor. Emre Akbaba ile Oğulcan Çağlayan oyundan çıkarken, Emre Kılınç ile Sofiane Feghouli oyuna dahil oluyorlar.

70. dakika Emiliano Viviano oyunn başlangıcını gecikirmeye yönelik hareketinden dolayı Ali Palabıyık tarafından sarı kart görüyor. Bu sarı kart ile Emiliano Viviano sonraki maç için cezalı duruma düşüyor.

73. dakika Sofiane Feghouli'nin sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Emiliano Viviano arka direkte topa hakim olmayı başarıyor.

75. dakika Sağ taraftan paslaşılarak kullanılan kornerde Jimmy Durmaz sağ çaprazdan ceza sahasına gönderdiği ortasında Marcao topu kafa vuruşu ile uzaklaştırıyor.

76. dakika Şener Özbayraklı'nın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Jimmy Durmaz topu uzaklaştırmayı başarıyor.

77. dakika Sofiane Feghouli'nin ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda takım arkadaşı Mostafa Mohamed'e çarpan top havalanıp üstten auta gidiyor.

79. dakika Ali Palabıyık'ın VAR incelemesi sonrası Ryan Donk kırmızı kart görüyor. İkili mücadele sırasında Artur Sobiech'in ayağına basması nedeniyle Ryan Donk hakem Ali Palabıyık tarafından direkt kırmızı kartla cezalandırılıyor. Galatasaray maçın geri kalanında 10 kişi kalıyor.

82. dakika Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Ömer Bayram'ın ceza alanına gönderdiği ortasında Mostafa Mohamed'in kafa vuruşu üstten auta gidiyor.

83. dakika Galatasaray'da 4. ve 5. oyuncu değişiklikleri gerçekleşiyor. Mostafa Mohamed ile Oghenekaro Etebo oyundan çıkarken, Kerem Aktürkoğlu ile Christian Luyindama oyuna dahil oluyorl

84. dakika Fatih Karagümrük yarı sahasında yaşanan ikili mücadele sırasında Ryan Babel, Enzo Roco'ya kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Ali Palabıyık tarafından sarı kartla cezalandırılıyor. Bu sarı kart ile Ryan Babel sonraki maç için cezalı duruma düşüyor.

87. dakika Jure Balkovec ceza sahası içinde Kerem Aktürkoğlu'nukaleci ile karşı karşıya pozisyondayken düşürmesi nedeniyle kırmızı kart görüyor ve Galatasaray penaltı kazanıyor. VAR sistemini tavsiyesi ile pozisyonu izleyen Ali Palabıyık penaltı ve Jure Balkovec'e verilen kırmızı kart kararını iptal ediyor ve hakem atışı ile oyunu tekrar başlatıyor.

90. dakika Hakeme yoğun itirazları nedeniyle Gedson Fernandes sarı kart görüyor.

90. dakika Fatih Karagümrük'te dördüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Mevlüt Erdinç, Koray Altınay'ın yerine oyuna giriyor.

90. dakika Müsabakanın sonuna oynanmamış süre olarak en az 8 dakika ilave ediliyor.

90+4. dakika Mevlüt Erdinç'in pasında bir anda kaleci ile karşı karşıya kalan Jure Balkovec sol ayağıyla yaptığı plase vuruşu son anda Fernando Muslera kornere çelmeyi başarıyor.

90+5. dakika Şener Özbayraklı'nın pasında ceza sahasında topla buluşan Kerem Aktürkoğlu sol çaprazdan çektiği şut yan ağlarda kalıyor.

90+6. dakika Alassane Ndao'nun ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.

90+8. dakika Hakem Ali Palabıyık karşılaşmanın son düdüğünü çalıyor ve mücadele 1-1'lik eşitlik ile sona eriyor.

İŞTE İLK 11'LER

Galatasaray: Muslera, Yedlin, Donk, Marcao, Ömer Bayram, Etebo, Gedson, Emre Akbaba, Babel, Oğulcan, Mostafa

Karagümrük: Viviano, Koray, Roco, Zukanovic, Balkovec, Efe, Bertolacci, Ndao, Lens, Jimmy Durmaz, Sobiech.

MAÇ NOTLARI

Fatih Terim ve Ümit Davala cezalı
Galatasaray’da cezalı olan teknik direktör Fatih Terim ile yardımcı antrenör Ümit Davala, Fatih Karagümrük maçında yedek kulübesinde yer alamayacak. Maçta Galatasaray’ın başında yardımcı antrenörlerden Levent Şahin olacak.

Kerem Aktürkoğlu ve Onyekuru yok
Galatasaray’da tedavisine devam edilen Kerem Aktürkoğlu ile annesinin vefatı dolayısıyla ülkesi Nijerya’ya giden Henry Onyekuru, Fatih Karagümrük maçında forma giyemeyecek. Antrenmanda sakatlık geçiren Martin Linnes’in durumu ise yapılacak kontrollerin ardından netlik kazanacak. Yeni tip korona virüse yakalandıkları için bir süredir karantinada olan Emre Kılınç ve Taylan Antalyalı’nın durumları ise yapılacak son testlerin ardından belli olacak.

Son 5 maçta bir galibiyeti var
Galatasaray, Süper Lig’de çıktığı son 5 maçın sadece birini kazanabildi. Sarı-kırmızılı takım, son 5 maçında bir galibiyet, bir beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşadı. Bu sürede Hes Kablo Kayserispor’u yenen Galatasaray, Demir Grup Sivasspor ile berabere kaldı, MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor ve Atakaş Hatayspor’a mağlup oldu. Galatasaray, söz konusu süreçte alması muhtemel 15 puanın sadece 4’ünü hanesine yazdırabildi.

İlk maçı Karagümrük 2-1 kazanmıştı!
Ligin geride kalan bölümünde 13 galibiyet, 9 beraberlik ve 10 mağlubiyet yaşayan Fatih Karagümrük, 48 puanla 8. sırada bulunuyor. Ligde 19 galibiyet, 4 beraberlik ve 8 mağlubiyeti olan Galatasaray ise 61 puanla 3. sırada yer alıyor. İki takım arasında sezonun ilk yarısında oynanan maçı, Fatih Karagümrük 2-1 kazanmıştı.

G.Saray 61 puan, Fatih Karagümrük 48 puan
Ligin geride kalan bölümünde 31 maça çıkan sarı-kırmızılı ekip, 19 galibiyet, 4 beraberlik ve 8 yenilgi sonucunda 61 puan topladı. Galatasaray, 34. haftaya lider Beşiktaş’ın 6 puan gerisinde 3. sırada girdi. Fatih Karagümrük ise ligde oynadığı 32 karşılaşmanın 13’ünü kazanırken, 9’unda berabere kaldı ve 10’unu yitirdi. Hanesine 48 puan yazdıran Fatih Karagümrük, 34. hafta öncesi 8. sırada yer buldu.

Zorlu maç öncesi Galatasaray'a güzel haber

Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray başkanlığına aday oldu

Galatasaray, gelecek sezonun ilk transferini yaptı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 9,55
En Yüksek: 9,84
En Düşük: 9,47
Değişim 0,42 %
FK: 28,56
PD / DD: -5,46
İşlem Hacmi 756.777.443
Toplam Adet: 78.378.931
Ağırlıklı Ort.: 9,66
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • rıza10 Nisan 2021 23:18

    Bu insanlıktan çıkmış zavallı hakemler hep Galatasaray'a denk geliyor.Talimat alıyorlar.Bu hakemler ömrünün sonuna kadar vicdan azabı çekecekler.hata yaptım 3 krş.para uğruna insanlıktan çıktım diye. Galatasaray şampiyonluk umudu bitirilmiştir.Bundan sonra Galatasaray doğranmayaktır.Ama Kadıköyde Fenerbahçe galibiyeti şampiyonluk kadar değerli

  • Tekin11 Nisan 2021 12:32

    Sen hala oyle San.. komik..kafani kumdan cikar..seni pavlovun sartli..reflekx..teorisine almislar.. iaslah ileride kurtulursun...

  • Hakan 3510 Nisan 2021 21:37

    Çakma İmparator 3 haftadan beri tarih yazıyor. Adam gerçekten kendini imparator sanıyor.zavallı

  • Okie Dokie10 Nisan 2021 21:23

    Tribünler taban diye tezahürat yapıyordu.

  • Mülayim sert10 Nisan 2021 21:48

    Beşiktaş yenilirse gs taban olmaz.hani teyzemin şeyleri olsa dayım olurdu hikayesi.

  • Alp10 Nisan 2021 21:19

    F.terim..sunu soyleyecek..iyi izleyin..saha cok kotu...hakem cok kòtu.. federasyon cok kotu..VAR sistemi cok kotu...ben cool iyiyim.. bizi kara almislar SAMPIYON yapmayacaklar...izleyiN..angutlar..

  • Hakan çimentepe10 Nisan 2021 21:09

    Bu galatasaray 61 puanı bu futbolla nasıl aldı.çok şaibeli bir durum.aferin sana fatih terim Beşiktaş şampiyon olsun diye resmen yırtınıyorsun.düşmana gerek yok sen yetiyosun.