E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemG7'den Tayvan çağrısı ---

G7'den Tayvan çağrısı

G7'den Tayvan çağrısı
04 Ağustos 2022 - 15:07 borsagundem.com

G7 ülkeleri, Çin’in Tayvan Boğazı’nda yaptığı tatbikatlar üzerine, bölgede barış ve huzurun korunması çağırısında bulundu.

G7 ülkeleri Dışişleri Bakanlarının yaptığı ortak açıklamada, “Tayvan Boğazı ve ötesinde kurallara dayalı uluslararası düzeni, barışı ve istikrarı sürdürme konusunda ortak taahhüdümüzü yineliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Çin’in özellikle bölgeye yönelik “gereksiz tırmandırma riski” taşıyan tatbikatlarından ve ekonomik baskılarından endişe duyulduğu kaydedildi.

Tayvan Boğazı’ndaki farklılıkları barışçıl yollarla çözme tavsiyesi

Çin’in Tayvan Boğazı etrafında “saldırgan askeri faaliyetlerde” bulunmak için Nancy Pelosi’nin Ada’ya ziyaretini bir “bahane” olarak kullanmasına bir “gerekçe” olmadığı vurgulanan açıklamada, G7 ülkelerinin meclis üyelerinin uluslararası seyahatlerde bulunmalarının “normal ve rutin” olduğu hatırlatıldı.

G7 ülkeleri Dışişleri Bakanları, Çin’e bölgedeki statükoyu tek taraflı ve zorla değiştirmeme ve Tayvan Boğazı’ndaki farklılıkları barışçıl yollarla çözme çağrısı yaptı.

Piyasalarda gündem bir küçük Tayvan meselesiydi

 

Çin, Tayvan'dan turunçgiller ve iki tür balığın ithalatını durdurdu

 

Tayvan'dan Pelosi'ye şeref madalyası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ04 Ağustos 2022 17:50

    Biz müslümanlar bir olay olunca bırakın bir birimize destek vermemezi bir birimizin kuyusunu kazır iken kafir yandaşlar nasılda birlikte oluyorlar.