E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemG7 ülkelerinden Rus elmaslarına sınırlama---

G7 ülkelerinden Rus elmaslarına sınırlama

G7 ülkelerinden Rus elmaslarına sınırlama
02 Mart 2024 - 15:03 borsagundem.com

G7 ülkeleri Rus elmaslarının ithalatını kademeli olarak sınırlamaya başladı

Belçika Dışişleri Bakanlığı, G7 ülkelerinin Rusya’dan üçüncü ülkelerde işlenmiş elmas ithalatına aşamalı olarak kısıtlama getirmeye başladığını açıkladı.

Bakanlığın internet sitesinde yapılan açıklamada, 1 Mart’tan itibaren üçüncü ülkelerden Rus elmaslarının ithalatına aşamalı bir yasak getirilecek denildi. Üçüncü ülkelerde işlem görmüş 1 karat ve üzeri tüm Rus elmaslarının artık G7 ve AB pazarlarından men edileceği kaydedildi.

Belçika Dışişleri Bakanlığı’nın yayınladığı haberde, “İthalatçıların altı aylık bir geçiş dönemi boyunca (elmasların) Rusya dışı menşeini belgelendirme yoluyla kanıtlamaları gerekecek, bu dolaylı ithalat yasağına uyum nihai olarak güvenilir izlenebilirlik teknolojilerine dayalı bir doğrulama ve belgelendirme sistemi aracılığıyla izlenecektir.” denildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın Avrupa dairesi müdürü Artem Studennikov, konu ile ilgili RIA Novosti’ye yaptığı yorumda, Rus taşlarını tedarik etmeyi reddetmek, Belçika’nın “Dünya Elmas Ticareti Merkezi” olmaktan çıkmasına yol açacağını bildirdi.

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, daha önce Rusya Federasyonu’ndan elmas ithalatına yönelik AB yaptırımlarının, bunları uygulamaya koyanlara fayda sağlamayacağını, Rusya’nın ise satış pazarlarını yeniden yapılandıracağını ve elmas ihracatına devam edeceğini belirtmişti.

Rusya'nın yerli uçakları 2 yıl gecikecek!

 

Rusya'da Kadınlar Günü'nde 3 günlük tatil!

 

Japonya, Rusya’dan elmas ithalatını yasakladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)