E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFutbolun devlerine korona virüs darbesi---

Futbolun devlerine korona virüs darbesi

Futbolun devlerine korona virüs darbesi
15 Haziran 2021 - 12:28 borsagundem.com

Deloitte raporuna göre korona virüs kısıtlamalarının ardından İngiltere Premier Lig kulüpleri ilk defa gelirlerinde düşüş kaydetti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Mali denetim şirketi Deloitte’un spor işletmeleri birimi tarafından oluşturulan raporda İngiltere’nin 20 üst düzey kulübünün saha dışı performansı değerlendirildi. Raporda 2019-2020 sezonunun ikinci yarısında maç günlerindeki seyirci olmaması nedeniyle kulüplerin gelirinin ilk defa toplamda %13 oranında düştüğü belirtiliyor.

SkyNews’in haberine göre çalışmada ayrıca, yayın iadeleri ve diğer bazı TV ve radyo yayın gelirlerini etkileyen gecikmelerin yanı sıra maaş ücretlerindeki %3'lük artışa da işaret edildi.

Rapora göre Kovid kriziyle bağlantılı maliyetler yükseldikçe kümülatif vergi öncesi kayıplar neredeyse 1 milyar sterline ulaştı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Deloitte açıklamasında bu rakamın Premier Lig tarihindeki en yüksek meblağ olduğu ve bir önceki sezon 200 milyon sterlin olarak kayda geçen vergi öncesi kayıpların neredeyse beş katı oranında yükseldiği belirtildi.

Deloitte Spor İşletmeleri Birimi Başkanı Dan Jones, “2019-20 sezonunda gelirdeki düşüş, şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Kovid-19 salgınının neden olduğu küresel ekonomik ve sosyal bozulma nedeniyle gerçekleşti. 2020-2021 sezonunun finansal bilançoları ortaya çıktığında da salgının etkileri hissedilmeye devam edecektir” dedi.

Jones, “"Pandeminin Premier Lig üzerindeki asıl finansal etkisi, taraftarların önemli ölçüde stadyumlara dönüşünün zamanlamasına ve özellikle de diğer birçok endüstrinin zorluk çektiği bir dönemde kulüplerin ticari ilişkilerini sürdürme ve geliştirme yeteneklerine bağlı olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Deloitte sorumlusu, “Maç günü operasyonları kulüp işletme modellerinin temel taşıdır ve taraftarların yokluğu 2020-2021 mali yılının finansal bilançolarında da daha açık bir şekilde tam olarak yansıyacaktır” dedi.

 Deloitte açıklamasında, oyuncu ücretlerinin 2019-20'de kulüp bilançolarının %72'sini oluşturacak rekor bir seviyeye çıktığı belirtildi. Mali denetim şirketine göre bu durum kulüplerin bilançolarında daha ağır bir darbe görmesine yol açtı.

Jones açıklamasının sonunda, “Premier Lig yerel yayın haklarının şu anda mevcut olan anlaşmaya benzer bir şekilde yenilenmesinin duyurulmasıyla ve taraftarların tribünlere tam olarak geri dönmesiyle Premier Lig kulüplerinin 2021-2022 sezonunda tekrar rekor gelir seviyelerine geri dönme potansiyeline sahip olduğunu umuyorum” görüşlerine yer verdi.

Rıdvan Dilmen'den 'teknik direktör' açıklaması!

 

Darboğazların yatırım fırsatı yarattığı 5 sektör

 

Fenerbahçe ilk bombayı Süper Lig'den patlatacak!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)