E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBlackRock: Borsada dip aramak için henüz çok erken---

BlackRock: Borsada dip aramak için henüz çok erken

BlackRock: Borsada dip aramak için henüz çok erken
21 Mart 2023 - 11:31 borsagundem.com

ABD’de bankacılık krizinin yankılarının devam edeceği ve bunun borsaları kötü etkileyeceği düşünülüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ekonomisi enflasyon ve resesyon endişelerinin yanı sıra şimdi de bankacılık kriziyle boğuşuyor. Silicon Valley Bank ile başlayan iflas furyasının ciddi bir krize yol açmasından endişe ediliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, BlackRock Stratejisti Gargi Chaudhuri, borsada dip aramak için çok erken olduğunu çünkü bölgesel bankalar için var olan tehditlerin henüz sona ermediğini belirtiyor.

Bu sadece başlangıç

Insider’dan Morgan Chittum’un haberine göre, BlackRock’un Yatırım Stratejisi Amerika Başkanı Gargi Chaudhuri'ye göre, küresel bankacılık sektöründeki kaos yayılmaya devam ederken, borsada dip avına çıkmak için çok erken olduğunu söylüyor.

Geride kalan iki haftada piyasalar, mevduatları hükümet tarafından tamamen durdurulmak zorunda kalan Silicon Valley Bank ve Signature Bank gibi bir dizi uzman bankanın iflasıyla sarsıldı. Yurt dışında ise, İsviçre bankası UBS, bir diğer İsviçre bankası Credit Suisse’te yaşanan kriz sonrası bankayı devralmayı kabul etti.

Chaudhuri, “Bence bu, son 10 gün içinde öğrendiğimiz her şeyin daha geniş sonuçlarını anlamaya başlamamız açısından sadece bir başlangıç” diyor.

Ekonomik büyüme yavaşlayacak

BlackRock Stratejisti Chaudhuri, daha küçük bankalar için ‘çekilmesi gereken daha fazla acı’ olduğunu söyleyerek, bunun daha düşük kredi büyümesine ve daha yavaş ekonomik büyümeye yol açacağını sözlerine ekliyor.

Daha fazla banka tasfiyesini önlemek için finansal sisteme artan oranda federal müdahale ve bir zamanlar sistemik olarak önemli görülmeyen daha küçük ölçekli kredi veren bankalardaki varlık riskleri, gözetimin daha sıkı hale geleceğine dair beklentileri artırıyor.

Hisse senetleri için ters rüzgar

Chaudhuri bunun hisse senetleri için başka bir ters rüzgarı temsil ettiğini belirtiyor. Chaudhuri, “Hisse senedi piyasasının dibinin burada olduğunu söylemek için henüz çok erken olduğunu düşünüyorum çünkü özellikle bankacılık sisteminde çok daha fazla düzenleme değişikliğine gideceğiz” diyor.

Chaudhuri ayrıca, "Fed’in likidite sağlama noktasında acele etmesi ve bankaları desteklemesi, ABD ekonomisi için niceliksel genişleme anlamına gelmiyor” şeklinde konuşuyor.

Musk’tan Fed’e çağrı: Bu ciddi bir risk

 

Bankacılık riski atlatılmış görünsede devam ediyor

 

Banka krizi risk iştahını baskılıyor

 

Morgan Stanley: Yaşananlar ayı piyasasının sona ermesinin başlangıcı

 

Bankacılık krizinin ipleri FED’in elinde

 

Fed kaç puan faiz artıracak? İşte olasılıklar...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)