E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivFord, Romanya’daki fabrikayı kendi bünyesine aldı---

Ford, Romanya’daki fabrikayı kendi bünyesine aldı

Ford, Romanya’daki fabrikayı kendi bünyesine aldı
14 Mart 2022 - 11:17 borsagundem.com

Tamamen elektrikli otomotiv ve batarya üretimine yoğunlaşan Ford Otomotiv, Romanya’da bu amaçla yatırım yapılan fabrikanın hisselerini tamamını kendi bünyesine aldı.

Ford Otomotiv'in bağlı ortaklığı Ford Otosan Netherlands'nin, Ford Otosan'ın ana ortaklarından Ford Motor Company'nin 1 adet ve FMC'nin paylarının tamamına sahibi olduğu Ford Capital BV'nin ise %99,99 oranında pay sahibi oldukları Ford Romanya hisselerinin tamamını satın alması konusunda bir Hisse Satın Alma Sözleşmesi imzaladı. Bu satın alma kapsamında Ford Otomotiv’in 2022 ve 2028 yılları arasında toplam 575 milyon euro ödeme yapması bekleniyor.

Ford'un Romanya'nın Craiova kentinde bulunan tesisi şu anda EcoSport ve Puma modellerini üretmek ile görevli. 2008 yılında tesisi satın alan üretici, 13 yıl içerisinde bu fabrikaya tam 2 milyar dolar yatırım yaptı. Fakat Romanya'daki tesis, elektrikli ticari üretimi için 300 milyon dolar daha yatırım yapması gerekiyor.

2023 yılında piyasaya sürülmesi beklenen yeni ticari model, 2024 yılı itibariyle tamamen elektrikli yapısı ile showroom'ları süsleyecek. Ford'un Romanya sınırlarında üreteceği ilk model olma özelliği taşıyan bu minivan, Mavi Oval'in Avrupa'yı "elektriklendirme" projesinin önemli bir ayağı olacak.

Beş grafikte Ford Otosan büyüme analizi

Rusya'ya otomotiv boykotuna BMW ve Ford da katıldı

Ford Otosan ve Verusaturk Girişim sorusu

Ford, elektrikli araç için yeni şirket mi kuracak?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 1.108,00
En Yüksek: 1.116,00
En Düşük: 1.094,00
Değişim 1,56 %
FK: 7,93
PD / DD: 5,33
İşlem Hacmi 803.670.152
Toplam Adet: 724.757
Ağırlıklı Ort.: 1.108,89
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)14 Mart 2022 12:21

    Çok güzel bir hamle. Gerçekten Tebrik ederim. Bu adamlarda egeden sahilkenarında ÇED raporu alıp ormanları keser zenginlere villalar tatil köyleri dev dev beton binalar yapabilirdi. Bu gelecen adına güzel bir adım. Oradaki teknolojı ve bilgi birikiminin Türkiye ye gelmesi oradaı yabancı uzman muhendislerin Türkiye için blgileri açısından çok mukemmel karar. Umarız bu tarz adımlar diğer firmalarımızcada yapılır.  Teknolojı ilim bilim vb. bu ulkeyi kurtarak tek çözüm. Yeni icatların kapılarının açılması için büyük adım görüyorum. Önce gelişmilerle aynı seviyeye geleceksin.. sonra üzerine koyup üretip dünyaya satacaksın