E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFoley: FED agresif faiz indirim sürecini başlatabilir---

Foley: FED agresif faiz indirim sürecini başlatabilir

Foley: FED agresif faiz indirim sürecini başlatabilir
25 Eylül 2019 - 16:10 borsagundem.com

Rabobank G10 FX Strateji Direktörü Jane Foley Bloomberg HT'ye gelecek yıl Fed'den agresif faiz indirim süreci beklediğini belirtti

Rabobank G10 FX Strateji Direktörü Jane Foley Bloomberg HT'deki Akıllı Para programında Cumhur Örnek'e değerlendirmelerde bulundu.

Foley ABD Kongresinde Başkan Donald Trump'a karşı resmi azledilme sürecinin başlatılmasına piyasaların uzun süreli tepki vermeyeceğini, piyasalar için esas belirleyici faktörün ticaret savaşları olacağını belirtti.

Fed beklentilerini de paylaşan Foley bu sene ABD Merkez Bankası'nın Aralık'ta bir indirim daha yapacağını, gelecek sene ise agresif indirim süreci beklediklerini söyledi.

Foley "dün açıklanan Tüketici Güveni verisi kötü geldi, biz verilerde ve ABD büyümesinde kötüleşme bekliyoruz. Gelecek yılın ortalarında karşı rüzgarların daha da kötüleşeceğini düşünüyoruz. Bu nedenle gelecek yıl Nisan'dan itibaren her toplantıda faiz indirimi bekliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Foley Brexit konusundaki haber akışına rağmen belirsizliklerin sürdüğünü ve sert Brexit olursa para birimi sterlinde büyük düşüş olabileceğini sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)