E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriFitch Ratings, Şekerbank'ın notunu yükseltti---

Fitch Ratings, Şekerbank'ın notunu yükseltti

Fitch Ratings, Şekerbank'ın notunu yükseltti
07 Aralık 2023 - 20:43 borsagundem.com

Fitch Ratings, Şekerbank’ın Uzun Vadeli Ulusal Notu'nu "BBB(tur)"den "BBB+(tur)"ya yükseltirken, bankanın Uzun Vadeli Yabancı Para ve Uzun Vadeli Yerel Para not görünümlerini ise negatiften durağana revize etti

2022 ve 2023 yılı Mayıs aylarında Şekerbank'ın (#SKBNK) Uzun Vadeli Ulusal Notu'nu iki kez yükselten Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings, bankanın finansal performansındaki kademeli artışın sonucu olarak Şekerbank’ın Uzun Vadeli Ulusal Notu'nu bu kez "BBB(tur)"den "BBB+(tur)"ya yükseltti. 

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, not artışına bankanın karlılık ve aktif kalitesindeki iyileşme ile güçlenen sermaye yapısı doğrultusunda yerel para cinsinden artan kredi değerliliği dayanak olarak gösterildi. 

Bununla birlikte Şekerbank’ın Uzun Vadeli Yabancı Para ve Uzun Vadeli Yerel Para not görünümleri negatiften durağana revize edildi ve notlar "B-" olarak teyit edildi. 

Şekerbank'ta yeni genel müdür

 

Moody's Şekerbank'ın notlarını yükseltti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 4,88
En Yüksek: 4,96
En Düşük: 4,76
Değişim 2,52 %
FK: 3,71
PD / DD: 1,19
İşlem Hacmi 465.907.605
Toplam Adet: 95.841.761
Ağırlıklı Ort.: 4,80
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)