E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFitch işin bahanesi oldu---

Fitch işin bahanesi oldu

Fitch işin bahanesi oldu
02 Ağustos 2023 - 09:15 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Fitch’in ABD’nin notunu düşürmesinin etkisiyle risk iştahının kapandığını söyleyebiliriz. Fitch’in gerekçesinde ise ABD hükümetinin borç yükünün artması ve 3 yıl içerisinde mali yapının bozulabileceğine yönelik endişelerin yer aldığını belirtebiliriz.

ABD endeksleri yataya yakın karma bir görünümde işlemlerini sonlandırdı. Dow Jones %0,20 artarken S&P500 %0,27 ve Nasdaq %0,43 azalış gösterdi. ABD vadelileri ise %0,50 civarında satıcılı konumda.

Avrupa endekslerinde %1,20’e yakınsayan değer kaybıyla işlemlerini sonlandırdı. Düşüşlerde ekonomik aktivitedeki zayıf seyir beklenti altında gelen bilançoların etkisi oldu.

Asya endeksleri %2,5’e yakın düşüşle fiyatlanıyor. Bölgedeki makroekonomik gündemde ise G.Kore’deki enflasyon verileri yer alıyor. G.Kore’de temmuzda tüketici enflasyonu %2,7’den %2,3’e gerileyerek piyasa beklentisi olan %2,4’ün altında kaldı.

BIST100 Endeksi dünü 48.44 (% 0.67) puanlık düşüş ile 7.168 seviyesinden ve 172.955 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da son günlerdeki yükseliş hareketi kâr satışlarıyla karşılaşırken satışlar derinlik kazanmadı ve piyasa tarafından önemli ölçüde karşılandı. İşlem hacmi yüksek, hisse bazlı hareketlilik yoğundu. Bazı holding ve enerji sektöründeki primler dikkat çekti. Döviz kurlarında yatay seyir sürüyor.

Bugün ADP tarım dışı istihdam verisini takip edeceğiz.

BİST100 endeksinde yataya yakın satıcılı bir açılış bekliyoruz.

Bakır fiyatları düşüşte

 

Fitch, ABD'nin kredi notunu düşürdü! Peki etkisi ne olur?

 

Şekerde 2023-2024 dönemi kotaları belirlendi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)