E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFincancı’nın yargılandığı davada karar çıktı---

Fincancı’nın yargılandığı davada karar çıktı

Fincancı’nın yargılandığı davada karar çıktı
11 Ocak 2023 - 13:52 borsagundem.com

Geçen yıl 27 Ekim'de tutuklanan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın yargılandığı davada karar çıktı. Fincancı hakkında tahliye kararı verildi.


Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik açıklaması sonrası "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın yargılandığı davada karar açıklandı.

Fincancı hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası ve tahliye kararı verildi.

Savcı mütalaasında, Fincancı için ''Terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan üst sınırdan 7,5 yıla kadar hapis talep etmişti.

FİNCANCI NE DEMİŞTİ?

Şebnem Korur Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör operasyonlarında ''kimyasal silah kullandığını'' iddia etmesi nedeniyle tepkilerin odağı haline gelmişti.

MSB: TSK ENVANTERİNDE KİMYASAL SİLAH YOK

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) da bir açıklama yaparak iddiayı yalanlamıştı. Açıklamada, TSK envanterinde kimyasal silah bulunmadığı bildirilmişti.

RASİME ŞEBNEM KORUR FİNCANCI KİMDİR?

Adli tıp uzmanı olan Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, 1959 İstanbul doğumlu. Fincancı, İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Adli Tıp Uzmanları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve Ceza Hukuku Araştırmaları Derneği'nin kurucu üyesi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu olan Şebnem Korur Fincancı; Türk Tabipleri Birliği, İstanbul Tabip Odası, Türk Patoloji Derneği, Forensic Science Society (İngiltere), Académie Internatıonale de Médecine Légale et de Médecine Sociale, International Academy of Legal Medicine, New York Academy of Sciences, İnsan Hakları Eğitimi On Yılı Ulusal Komitesi Cezaevleri Çalışma Grubu, Association de Droit Penale Internationale, Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu ve benzeri kurumlarda görev yaptı.(NTV)

Tutuklanan Fincancı'nın ifadesi ortaya çıktı

 

Şebnem Korur Fincancı'ya istenen ceza belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nazim arat24 Ocak 2023 11:01

    Fincanci ömründe bir gün bu ülke hayrına bir is yaptınız mı. Kuranı Kerim yakılıyor, binlerce şehidimiz gazimiz oldu fikrinizi duyamadık. Pkk, deas ve feto abd avcı kopegi olduğunu bilmiyormusun. Bazan Fincanci hangi ülkeye hizmet ediyor diyorum

  • Atakan11 Ocak 2023 23:45

    Açıklamalarından dolayı 10 yıl katıksız yatmalıydı saçma sapan işler gelde sinirlenme

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA11 Ocak 2023 17:26

    TÜRK HUKUKUNU ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL BİR KİŞİ NASIL BİR SUÇ İŞLEMELİKİ CEZA ALABİLSİN.

  • sd11 Ocak 2023 17:25

    abd de ab de olsa buyuk ceza verirler turkiye yinede sizin gibileri af ediyor demokrasi nerde varmis gorun

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM11 Ocak 2023 16:33

    TAM BEKLEDİĞİM GİBİ OLDU.ŞİMDİ ARTIK HİÇ KİMSEYE BU ÜLKE BAŞGELEMEZ VE DAHA ŞİDDETLİ OLAYLARA ÜLKE GEBE .

  • BİR DOST11 Ocak 2023 14:53

    Bu nasıl ceza? Kamu vicdanına hitap eden ceza şu olmalıydı; Türkiyede'ki bütün temsil görevlerinden azledilmesi, Türkiyede temsil ve kamu görevi yasagı getirilmesi, Kamu  imkanlarından yaraarlanmama cezası, en yüksek oranda vergiye tabi tutulması, türkiye namına verilen bütün ödül ve ünvanların alınması, ülke teşvik ve kredi imkanlarından yararlanmaması.. 

  • erhan11 Ocak 2023 14:18

    2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Fincancı'nın tahliyesine karar verildi....gazetecilik okullarinin bi naneye yaramadigi her gun atilan haberlerin basliklari ile icerikleri arasindaki uyumsuzluktan belli oluyor...