E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFidan ve Kalın devreye girdi: Disney açıklama yapacak---

Fidan ve Kalın devreye girdi: Disney açıklama yapacak

Fidan ve Kalın devreye girdi: Disney açıklama yapacak
01 Ağustos 2023 - 23:31 borsagundem.com

Disney'in "Atatürk" dizisini yayınlamaktan vazgeçtiği iddia edildi. Disney'in açıklama yapması beklenirken, gazeteci Candan Tolga Işık ise Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Müsteşarı İbrahim Kalın'ın sürece bizzat müdahil olduğunu söyledi

Disney Plus'ın Atatürk dizisinin yayınlamaktan vazgeçtiği öne sürüldü. Bunun üzerine, AKP Sözcüsü Ömer Çelik bir açıklama yaptı. Daha önce 2023 yılı içerisinde Aras Bulut İynemli'nin başrolünde yer aldığı "Atatürk" dizisini yayınlayacağını açıklayan Disney Plus, bu kararından vazgeçmişti.

Söz konusu kararın gündeme gelmesinin ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Çelik, "Söz konusu platformun bu tutumu, Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine ve milletimize saygısızlıktır. Daha önce çeşitli vesilelerle ifade ettiğimiz gibi ABD’deki bu sözde soykırım şebekesi, tarihi olayları yalan siyasetine alet etmektedir. Bu lobinin yegane amacı, defalarca görüldüğü üzere Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesine de mani olmaktır. Bu şebekelerin faaliyetleri, Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti karşısında hiç hükmündedir. Bu şebekelere boyun eğenler utansın" diye yazdı. 

'Disney yarın açıklama yapacak'

Gazeteci Candaş Tolga Işık ise gelişmelerin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konuya ilişkin Disney'in yarın açıklama yapacağını duyurdu.

Işık, "Atatürk dizisiyle ilgili Ermeni Diasporası'nın her zamanki dezenformasyonlarından biri dönüyor. Yalan diasporası kendine yontmaya çalışıyor ama Disney'in kararında etkileri sıfır! Hakan Fidan ve İbrahim Kalın sürece bizzat müdahil oldu. Yarın Disney bir açıklama yapacak" diye yazdı.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde tur atladı

 

Memura zamda son durum: Bakan Işıkhan'dan açıklama

 

İzmir'deki İsveç Konsolosluğu'nda silahlı saldırı

 

Sezgin Baran Korkmaz için tahliye kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )02 Ağustos 2023 09:56

    Yine aynı haber.. yaz yaz siliyoruz :D yahu senb Camide adını anmaz iken, ermeni yahudi ne yapmaz =?  :D ya cidden garip garip işler... bu konuda döner dolaşır  ekonmik krizde gündem haber olur tartışırız :D ya örtünme/açılma ya Atatürk ... cidden biz yerimizde sayarken  5110 üretilen dünyada apple 14 ler üretilmeye başladı.... hacı muratlar ortandan kalkarken Tesla elektrıklı akıllı otonom araçlar ortaya çıktı... biz ne yaptık 10 larca yıl ? din, iman, kuran, bayrak, vatan, Atatürk, islam,  vb.. Eee bildim bileli bu değerler zaten herkesce saygı gören ve var olan sahipli olduğumuz milli değerler.. yani bizim olanı tartışıp ben elde ettirdim gibi yapılan boş siyaset :D

  • Baran02 Ağustos 2023 09:51

    ATATÜRK ün partisi CHP o zamanların çizgisinden çıktı ki bunlar yapması yadırgamamak gerekir.Ülkemizdeki tüm film ve işlevlerini durdurun geri adım atar.

  • Mucise Reis ;)02 Ağustos 2023 10:35

    Her konuşanın kendi filmi çıkıyor :D bu ülke filimlere doydu...kripto konuşmasın aman dikkat et :D ..." Muhafızlar Çabuk .... şunu " .....  hahaha

  • Mucise Reis ;)02 Ağustos 2023 08:30

    Sormazlarmı adama... EEeee TRT platformun var.. sen yap yerli vemilli filmini... aynı 15 temmuz belgeselleri gibi diye.... HAdi Ermenistana kızdın lobisi osu busu... eeee TRt ve TRt paltformuna neden kızmıyorsun?  21 yıldır bir dizi yapamadı, bir belgesel yapamadı... doğu cephesinde ermeni-Türk soykırımları yalandır diye bir tarihi belgesel çekemedi diye ? Atatürk sevdiklerine eminiz tani. Ermeni lobisi engelli dışarıdan baskı... işeriden bir baskı varmı ? ... TRT bir ara yaptı hatta Türkçe konuşturmadı ingilizi, ermeniyi, ab, fransız vb. hepsei küçük altyazılı Türkçeye çevrildi. zaten dizide kalktı hızlıca bitti. 

  • alp02 Ağustos 2023 00:27

    Yüce Atatürk