E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFETÖ'nün imamı bakanın avukatıymış---

FETÖ'nün imamı bakanın avukatıymış

FETÖ'nün imamı bakanın avukatıymış
10 Eylül 2016 - 11:37 borsagundem.com

Sözcü, FETÖ’nün Yargıtay İmamı avukat Rasim Kuseyri’nin ifadesini yayınladı. İşte o ifadenin detayları

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ‘Yargıtay İmamı' olarak bilinen avukat Rasim Kuseyri, Başbakanlık ve Enerji Bakanlığı'nı, Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nde temsil ettiğini söyledi. .

TUTUKLANDI

15 Temmuz darbe girişiminden sonra hakkında gözaltı kararı çıkarılan Av. Rasim Kuseyri, 15 gün boyunca kaçtı. Daha sonra Ankara Emniyeti'ne giderek teslim olan Kuseyri, 1 Eylül günü ifadesi alındıktan sonra tutuklandı. Kaçtığı dönemde zayıfladığı görülen ve bitkin olan Kuseyri'nin ifadesindeki çelişkiler dikkat çekti.

BAKAN AVUKATLIĞI YAPTIM

2008 yılında kendi adına hukuk bürosu kurduğunu anlatan Kuseyri, 2010 yılında Ankara'da vergi rekortmeni olduğunu kaydetti. Başbakanlık ve Enerji Bakanlığı'nı Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nde temsil ettiğini söyleyen Kuseyri, “Bunun dışında bakan düzeyinde ve birçok işadamının avukatlığını yaptım” dedi. Kuseyri, hangi bakana avukatlık yaptığını açıklamadı.

BANK ASYA'DA 10 MİLYONUM VARDI

Bankalarda ne kadar parası olduğu sorusuna Kuseyri, “Bütün banka hesaplarım Türkiye Finans Yıldız Şubesi'nde bulunmaktadır. Başka bankada hesabım yok. 20 yıldan beri Akbank Maltepe şubesinde cari hesabım var. Belirtilen bankada 10 milyon TL ve döviz mevduatım bulunmaktadır” cevabını verdi. İfadesinin sonraki bölümünde ise “..17-25 Aralık süreci sonrasında 10 milyon TL mevduatımı da Asya Bank'tan alarak Kuveyt Türk'e transfer ettim” demek zorunda kaldı.

GÜLEN'İN TALİMATIYLA HESAP AÇTIRMIŞ

Kuseyri'nin dosyasında FETÖ örgütünün başı Gülen'in Aralık 2013'te verdiği “Asya Bank'ta hesap açın” talimatı üzerine 01.01.2014 ve 01.01.2015 tarihleri arasında hesap açtırdığı bilgisine yer verildi.

ÇOCUKLARI FETÖ OKULUNDA

Kuseyri'nin, 17-25 Aralık'tan sonra da çocuklarının bu yapılanmanın okullarında eğitimine devam ettirdiği anlaşıldı. Kuseyri'nin kapatılan Özel Atlantik Okulu'na 10.06.2015 ve 08.07.2015 tarihlerinde 14 bin 487 ve 13 bin 700 lira eğitim ücreti yatırdığı dosyasında yer aldı.

1 DOLAR PARA ÜSTÜ

Kuseyri ifadesinde “Ev aramasında elde edilen üç adet bir dolarlar kızlarımın Şikago eyaletine iki ya da üç yıl evvel yaz tatilinde İngilizce kursu görmek amacıyla gittikleri zaman kendilerine para üstü olarak verilen dolarlardır” dedi.

BYLOCK'U BEN YÜKLEMEDİM

FETÖ üyelerinin kendi aralarında mesajlaşmak için kurduğu Bylock programı için Kuseyri çelişkili bilgiler verdi. Önce “Tango, Bylock programını kullanmadım” diyen Kuseyri, ‘Bylock programını kullandığınız anlaşılmaktadır' sorusu üzerine, “Bu tür programların indirilmesini ya da kurulmasını dahi bilmem. Farzı muhal yüklenmiş ise bile suç işleme amacına yönelik olarak yüklendiğini kabul etmiyorum” demek zorunda kaldı. (Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)