E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFETÖ'nün 5 lira şifresi çözüldü!---

FETÖ'nün 5 lira şifresi çözüldü!

FETÖ'nün 5 lira şifresi çözüldü!
22 Ekim 2022 - 15:21 borsagundem.com

İstanbul merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finans yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonlarda, örgüt üyelerinin paraları şifreli "5" liralık banknotları kullanarak topladığı tespit edildi.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde düzenlenen "Gazi Turgut Aslan Operasyonu"nda gözaltına alınan 47 şüpheliden 21'i tutuklandı. Zanlılardan 25'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 1'ine de ev hapsi cezası verildi.

Soruşturma kapsamında ulaşılan detaylara göre, örgütün yeni para toplama yöntemi de ortaya çıktı. FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlarda, 1 dolarlık banknotların bulunmasıyla gündeme gelen örgüt üyelerinin yeni yöntem olarak para toplarken şifreledikleri 5 liraları kullandıkları belirlendi.

5 LİRALIK BANKNOTLARIN FOTOĞRAFI PARA VERECEK ADRESLERE GÖNDERİLİYORDU

Polis ekiplerince yapılan incelemeye göre, örgütün yurt dışında yaşadığı tespit edilen sözde yöneticilerinden biri, İstanbul'daki sorumluyla internetten yaptığı görüntülü görüşmede, ertesi gün tekrar görüntülü arayacağını ve parayı alacağı yerleri söyleyeceğini bildirdi. Görüşme sırasında, İstanbul'daki şüphelinin yanındaki farklı sayıdaki 5 liralık banknotların fotoğrafını çeken yurt dışındaki zanlı, adreslerini bildireceği iş yerlerine gittiğinde bu 5 lirayı göstermesini istedi. Zanlı ayrıca çektiği 5 liraların görüntüsünü, örgüte para verecek kişilere de gönderdi.

ELE GEÇİRİLEN PARALAR BU YÖNTEMLE TOPLANDI

İstanbul'daki terör örgütü üyesinin bu yöntemle kendisine bildirilen iş yerlerine giderek, konuşmadan gösterdiği şifrelenen 5 liralarla yüklü miktarda Türk lirası ve döviz topladığı belirlendi.

Ekipler, çoğunluğu yurt dışından ülkeye sokulan paraların Türkiye'deki örgüt üyelerine dağıtılmak üzere toplandığını tespit etti.

İstanbul merkezli Van, Artvin ve Düzce'de düzenlenen operasyon kapsamında ele geçirilen 1 milyon 81 bin 430 lira, 468 bin 876 dolar, 102 bin 646 avro, 6 bin 930 pound ve 871 gram altının büyük çoğunluğunun örgüt üyesinin Başakşehir'deki evinde bulunduğu öğrenildi.

Operasyon kapsamında ayrıca ruhsatsız tabanca, kurusıkıdan dönüştürülen tabanca ile çok sayıda dijital materyal de ele geçirilmişti.

FETÖ'nün işkenceci subaylarına 427 yıl hapis istemi

 

FETÖ'nün futbol yapılanmasına operasyon: Eski futbolcu gözaltında

 

FETÖ'nün mali yapılanmasına operasyon: Gözaltı sayısı yükseldi

 

FETÖ'nün para trafiğine büyük darbe

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİR DOST22 Ekim 2022 22:03

    Allah belalarını verdi daha da veriyor ama hala akıllanmadılar bu bit yavruları.

  • DIMBIL22 Ekim 2022 16:10

    Hapse atsalar ne olacak kemal kılıçtaroğlu çıktığı basın ve tvlerde fetöcüleri ve pkk lıları selahattin demirtaş osman kavala abdullah öcalan tüm pkk işlerine karışmış belediye başkanlarını serbest bırakacağım diyor.

  • baran23 Ekim 2022 15:14

    Rahat ol!  Fırıldakların fırıldağı da olsa 3.cü bir Cumhurbaşkanı adayı da olsa hepsi havasını alacak!  Zira onların işi rezil rüsva olmak!  Amerika nın İngiltere nin yazılımlarına güvenip halt karıştırmaya hevesleniyorlar güya!  Aşağıdaki soytarı da dahil çok yalın gerçekleri dahi inkar eden saptırmaya çalışan münafık takımı gözleri yuvalarından fırlayacak!  Çünkü güvendiği dağlar putlar başlarına devrilecek.

  • Mucise Reis : )22 Ekim 2022 19:16

    hahaha. boş konuşuyorsun :D  tbmm Feto darbe vb araştırma komisyonu urmayı RED edenlerde ara aklındakı bölücü faliyetlerin cevaplarını : ))

  • misafir22 Ekim 2022 17:37

     3. bir cbaşkanı adayı neden olmasın.