E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriFenerbahçe’nin borcu açıklandı---

Fenerbahçe’nin borcu açıklandı

Fenerbahçe’nin borcu açıklandı
03 Şubat 2024 - 12:05 borsagundem.com

Fenerbahçe Kulübü Denetleme Kurulu Üyesi Mehmet Vodina, sarı-lacivertli kulübün ve bağlı ortaklıklarının toplam borcunun 11 milyar 466 milyon TL olduğunu açıkladı.

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu (YDK) Olağan Şubat ayı toplantısı, Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştiriliyor.

Denetleme Kurulu Üyesi Mehmet Vodina, denetim kurulu raporlarını sundu. Vodina, sarı-lacivertli kulübün ve bağlı ortaklıklarının toplam borcunun 11 milyar 466 milyon TL olduğunu ifade etti. Vodina, “1 Haziran 2023 ve 31 Ağustos 2023 ara dönemine ilişkin hazırlanan raporumuz yönetim kurulumuza verilmiştir. Bu ayları kapsayan dönemi özet olarak sizlere sunuyorum. Toplam borcumuz 11 milyar 466 milyon TL’dir. 31 Mayıs 2023 tarihinden belirlenen tarihler arasında borç 3 milyar artmıştır” diye konuştu.

Kulübün Varlıklar toplamının 6 milyar 252 milyon TL olduğunu belirten Mehmet Vodina, net gelirin 2 milyar 508 milyon TL, giderlerin 1 milyar 701 milyon TL, finansman giderlerinin 485 milyon TL, dönem karının da 304 milyon TL olduğunu ifade etti.

BURAK KIZILHAN: FENERBAHÇE'Yİ KISKANIYORUM DEMİŞ

Fenerbahçe Kulübü'nün Genel Sekreteri olan Burak Çağlan Kızılhan, Yüksek Divan Kurulu'nun toplantısında gerçekleştirdiği konuşmasında, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) ve maç hakemlerine yönelik, "Adaletli olun, tüm maçları hakkaniyetle yönetin." şeklinde bir çağrıda bulundu.

Fenerbahçe'nin Kalamış'taki Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan toplantıda konuşan Kızılhan, geçmiş üç ayda rekabetçi bir duruş sergilediklerini belirtti.

Kızılhan, kulübün her alanda kazanımlarla dolu bir dönemden geçtiğini ifade ederek, açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

"3 Temmuz 2011'de başlayan direnişimiz 27 Aralık 2021'de onurlu bir zafere dönüştü. Futbolda sözde şike davası olarak bilinen kumpasla alakalı beraat kararının onaylanması Fenerbahçemizin hem vicdanlarda hem de hukuk önünde bir kez daha temiz olduğu kanıtlandı. Kararlı mücadelemizde geri adım atmadık. 3 Temmuz sürecini kurgulayanlar ise şimdi ortada yoklar. Fenerbahçe haklı ve temiz duruşunu sürdürüyor. 10 yıllık süreçteki maddi ve manevi zararlar giderilene kadar dik duracağız."

"TRANSFERLERLE GÜVENİMİZ ARTTI"

Fenerbahçe'nin, Süper Lig, Avrupa ligleri ve Türkiye Kupası'nda gösterdiği başarılı performans üzerine Burak Çağlan Kızılhan, teknik direktör İsmail Kartal ve oyuncu kadrosunu kutladı.

Takımın başarısının temelinde birlik ve beraberliğin yattığını vurgulayan Kızılhan, ekledi:

"Ara transferde kadroya kattığımız dünya çapındaki oyuncular, takımımıza olan güvenimizi daha da arttırdı. Doğru planlama ve ihtiyaç duyulan bölgelere zamanında yapılan takviyelerle transfer dönemine çok verimli geçiş yaptık. Bonucci, Krunic, Çağlar Söyüncü gibi yıldız oyuncuları takviye etmek şampiyonluk hedefimiz adına önemli adımlar oldu. Bu süreç içinde emekleri geçenlere teşekkür ediyorum. Kontenjan sebebiyle takıma dahil olan oyuncuların yanı sıra ayrılan oyuncular da oldu. Takımımız da taraftarlarımız da şampiyonluk yolunda yüreğini ortaya koyuyor."

"MAÇLARI HAKKANİYETLE YÖNETİN"

Kızılhan, "Buradan takım ve camia olarak olağanüstü bir mücadele verdiğimiz dönemde TFF ve hakemlere çağrıda bulunmak istiyorum. Adaletli olun, tüm maçları hakkaniyetle yönetin. Adaletin sağlanması, futbolun geleceği ve marka değeri için kritik öneme sahiptir. Umuyoruz ki hakemlerin rekabeti etkilemediği bir sezon yaşarız. Bu şartlar sağlanırsa emin olun şampiyonluk kupasını bu sene müzemize getireceğiz." şeklinde konuştu.

"FENERBAHÇE'Yİ KISKANIYORUM DEMİŞ"

Sarı-lacivertli kulübün sporun bütün dallarında en tepeye oynadığına da dikkati çeken Kızılhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu zorlu finansal şartlar altında olimpik şubelerimizin başarıları için şartlarımızı sonuna kadar zorlayacağız. Her zaman Fenerbahçe dünyanın en büyük spor kulübüdür diyoruz. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil eden her 5 sporcudan birisi Fenerbahçe Kulübünün sporcusuydu. Şimdi hedef 2024 Paris Olimpiyatları. Sami Çölgeçen isimli Galatasaray Divan Kurulu üyesi 'Neredeyiz biz, hiçbir yerde yokuz. Sadece futbolda Fenerbahçe'yle yarışıyorsunuz, amatör şubelerde yoksunuz. Fenerbahçe'yi kıskanıyorum.' demiş. Fenerbahçe, Türk sporunda ve ülkesinin geleceğinde bambaşka bir yerde."

Kızılhan son olarak Fenerium mağazalarının rekor kırdığını belirterek "Geçen sezon nisan ayında ulaştığımız 350 bin forma satış adedine bu yıl ocak ayında ulaşarak yeni bir rekor kırdık. 2023 yılı ciromuz 1 milyar 302 milyon lirayla tamamlandı. Bu rakam Fenerium tarihinin rekorudur. Döviz cinsinden 47 milyon 700 bin avro ciroya ulaştık." diye konuştu.

Fenerbahçe'nin istediği yerli golcü için resmi açıklama geldi!

 

Fenerbahçe'ye 'Ryan Kent' şoku

 

Fenerbahçe'de ayrılık! Deneyimli futbolcu kiralandı

 

Çağlar Söyüncü resmen Fenerbahçe'de!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 91,20
En Yüksek: 92,45
En Düşük: 88,85
Değişim 3,05 %
FK: 0,00
PD / DD: -6,58
İşlem Hacmi 230.321.526
Toplam Adet: 2.555.249
Ağırlıklı Ort.: 89,92
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK04 Şubat 2024 20:29

    çözüm bulunamaz ise bir iki seneye kalmaz borç 500 milyar dolar ondan sonra ise 750 milyar dolar ondan sonra ise 1 trilyon dolar olur ve külübün kapısına kiliti vururlar.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL04 Şubat 2024 12:03

    Tüm spor şirketleri batık durumda ama kimsenin umrunda değil çünkü borsa resmen kumarhane olmuş.

  • Acemoğlu04 Şubat 2024 06:56

    Ali koç kaçar

  • ALİ KODUŞ03 Şubat 2024 20:33

    382 milyon dolar borç nasıl ödenecek söylermisiniz.

  • FB03 Şubat 2024 19:55

    Büyük oranda primli sermaye artışı yapılsın . 40 tl primden sermate 500 milyona çıkarılsın . Her taraftar biraz biraz alır ve borç kalmaz

  • Yücel Erdem03 Şubat 2024 16:23

    47 Milyon Euro cirosu olan şirket 15 milyon Euro Favök yapıyorsa borsada 150 milyon Eurodan halka arz edilebilir. Yüzde 30 halka arz edilse kulübe 50 milyon euro gelir sağlanır

  • yunus03 Şubat 2024 15:59

    Spk sportif şirket bilançolarına bir düzenleme getirmeli,,özkaynakları eksi bilançolara izin vermemeli.