E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'in gündemi hamburger köftesi fiyatı---

Fed'in gündemi hamburger köftesi fiyatı

Fed'in gündemi hamburger köftesi fiyatı
07 Temmuz 2014 - 07:42 borsagundem.com

Fed, gıda fiyatlarındaki artışı yakından izliyor

ABD'de gıda fiyatlarındaki artış sürüyor ve bu artış bir soruyu gündeme getiriyor: Hamburger köftesi fiyatı ne zaman artacak ve bu enflasyon sayılacak mı? 
Böyle bir fiyat artışı tüketen herkes için özellikle daha fakir Amerikalılar için enflasyon anlamına gelecek ki bu kesim gelirinin önemli bir bölümünü gıdaya harcıyor. Ancak Merkez Bankası yetkilileri bu konuda daha detaylı bir bakış açısına sahip. Onlar bazen geçmişteki
fiyat hareketlerine bakıp bu yükselişin geçici ya da yalıtılmış bir artış olup olmadığını anlamaya çalışıyor ve geniş ve uzun vadeli enflasyon eğilimlerini kontrol etmeye çalışıyor.
 
Enflasyona yönelik geniş ölçümler son iki yıldır enflasyonun Fed'in hedef seviyesi olan yüzde 2'nin altında seyrettiğini gösteriyor. Ancak bazı yükseliş işaretleri alınıyor. İşsizlik oranı ise bir yılk önce yüzde 7.5'teyken şimdilerde yüzde 6.1'e gerilemiş durumda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)