E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'e rağmen umutlular!---

Fed'e rağmen umutlular!

Fed'e rağmen umutlular!
25 Ağustos 2013 - 12:17 borsagundem.com

Japonya ve İngiltere merkez bankacıları, Fed'in tahvil alımlarını azaltmayı düşünmesine rağmen genişlemeci politikalarının işleyeceğini öngördü

İngiltere ve Japonya merkez bankacıları, genişlemeci politikalarının, Fed'in tahvil alımlarını azaltma planına rağmen işleyerek, küresel büyümeyi desteklemeyi sürdüreceğini söyledi.
Jackson Hole toplantılarının kapanışına yaklaşırken Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, varlık alımlarının dünyanın en büyük 3. ekonomisinde etkisini göstermeye başladığını söyledi.
İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Charlie Bean ise İngiltere'nin bu ay açıkladığı, işsizlik oranı yüzde 7'ye gerileyinceye kadar faiz artırmama kararının ABD'de tahvil faizlerini aşağıda tutmaya ve tüketici ve şirketlerin güvenini desteklemeye devam edeceğini söyledi.
Tüm merkez bankalarının sıradışı para politikalarından çıkış yapacağını düşünmedillerini dile getiren IMF Başkanı Christine Lagarde, "Avrupa ve Japonya'da daha yapacak çok şey var" yorumunda bulundu.
Bu tür beklentiler, gelişen piyasalarda, Fed yetkililerinin aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarını en erken önümüzdeki aydan itibaren olmak üzere azaltmayı düşünmesinden kaynaklanan endişelerin giderilmesine yardımcı olabilir. Gelişen piyasa hisse ve para birimlerde görüşen sert satışların ardından Meksika merkez bankası başkanı Agustin Carstens gibi isimler Jackson Hole toplantılarında, gelişmiş ülkelerin para politikalarının doğurabileceği istenmeyen etkilere karşı uyarılarda bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)