E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed tutanaklar yayımlandı! 75 baz puan gelebilir---

Fed tutanaklar yayımlandı! 75 baz puan gelebilir

Fed tutanaklar yayımlandı! 75 baz puan gelebilir
07 Temmuz 2022 - 08:48 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor


  • Enflasyonun daha da kötüleşmesi ve rezervlerin eski seviyesine gelemeyecek olması endişesiyle birlikte ABD merkez bankası fed yetkilileri faiz oranını daha da arttırma konusunda karara vardı. Mayıs ayında açıklanan enflasyonun yıllık %8.6ya yükselmesi FED’in geçmiş toplantılarında yapmış olduğu faiz artırımının yetersiz kaldığını gösterdi.
  • Açıklanan enflasyon verilerinden sonra Fed'in 14-15 Haziran toplantısına ilişkin yayınladığı tutanaklarda katılımcıların enflasyon görünümünün kötüleştiğini değerlendirerek faiz artırımı hızının
    yükseltilmesine ihtiyaç olduğu kararına vardıkları belirtildi.
  • Tutanaklar, FOMC katılımcılarının Temmuz ayı toplantısında 50 veya 75 baz puanlık artırımın uygun olacağını değerlendirdiklerini de ortaya koydu.
  • FED in 40 yılın yaşanan en hızlı enflasyonunu düşürme çabalarının yetersiz kalması, Hane halkının artan gıda ve gaz fiyatlarından çok daha fazla etkilenmesine neden oldu ve fed in kararları kamaoyu tarafından sorgulanmaya başlandı. Bununla birlikte birçok katılımcı Fed in kararlarının sorgulanmasının enflasyonun kalıcı hale gelmesi yönünde ciddi risk taşıdığını değerlendirdi. 26-27 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan yeni toplantı sonrasında FED’in Şahinleşecek mi yoksa ılımlı olmaya devam mı edeceğini hep birlikte göreceğiz.
  • Geçtiğimiz günlerde ECB ancak Temmuz ayı itibariyle 0.25 puanlık bir faiz artışı yapacağını açıklamıştı . Fed’in ECB’ye göre daha sert faiz artışına gitmesi, ECB’nin buna karşılık olarak faiz artırmaması dolar endeksini daha da güçlü seviyelere taşıdı.Böylece euro, dolar karşısında yüzde 0,8 düşerek Aralık 2002’den beri ilk kez 1,02’nin altına geriledi
  • Öte yandan petrol fiyatları yaşanan resesyon endişesiyle düşmeye devam ediyor. Bent petrolün varil fiyatı, dün %10 un üzerinde değer kaybederek 102.77 seviyesinden günü tamamladı. Brent petrol varil fiyatının 25 Nisan'dan bu yana ilk kez 100 doların altına düşmesi dikkatleri daha da çekti.
  • Resesyonun ilk sinyali ise denizden geldi. Küresel ekonomideki daralma ve resesyon beklentileri navlun endekslerindeki düşüşü hızlandırdı.
  • Bakır ve demir kayıplardan sonra toparlandı

     

    Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (07/07/2022)

     

    100 doların altını test eden Brent petrol yükselişte

     

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)