E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed toplantısı öncesi bankacılık tekrar önümüzde---

Fed toplantısı öncesi bankacılık tekrar önümüzde

Fed toplantısı öncesi bankacılık tekrar önümüzde
26 Nisan 2023 - 08:51 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Küresel piyasalarda endekslere bilançolar destek unsuru konumundayken FRB’in bilançosunun beğenilmemesi risk iştahını kesti. Piyasalarda tekrar bankacılık ve Fed endişelerinin gündeme gelmesi enflasyon-resesyon ikilemi masaya getirdi.

ABD endeksleri %2’ye yakınsayan satıcılı bir kapanış gerçekleştirdi. ABD vadeliler pozitif işlem görüyor. ABD vadelilerin alımlarında seans sonrası açıklanan Microsoft ve Alphabet’in bilançolarının olumlu karşılanması etkili oldu.

Avrupa endeksleri İspanya ve İtalya öncülüğünde değer kaybıyla ön plana çıktı. Almanya Dax endeksi yataya yakın pozitif bir kapanış gerçekleştirdi. Demir cevheri fiyatlarının 100$’ın altına gerilemesiyle doğal kaynaklar hisselerinde geri çekilme gördük.

Asya endeksleri Hong Kong hariç satıcılı bir seyirde. Hong Kong’ta ABD vadelilerinde teknoloji endeksinin %1’in üzerinde alıcılı olması etkili oldu.

BIST100 Endeksi dünü 131.78 (% 2.68) puanlık düşüş ile 4.891 puandan ve 48.620 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da önceki günkü zayıf tepki yükselişi genele yayılan sert satışla karşılaştı. Döviz kurlarında ılımlı yükseliş hareketi devam ediyor.

Bugün zayıf bir ekonomik takvim karşımıza çıkıyor. AMB yetkililerinden gelecek olan konuşmaları takip edeceğiz. Daha çok gözler bilançolarda olacak. Bugün Akbank ve Türk Traktör’den gelecek bilançoları takip edeceğiz.

BİST100’de yataya yakın açılış bekliyoruz.

Bakır fiyatlarında 'talep' baskısı

 

Bankacılık endişeleri yeni stresler yaratmaya devam ediyor

 

Goldman Sachs: Sistematik yöneticilerin hisse almak için paraları kalmadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MERHALET KUŞUÖTMEZ26 Nisan 2023 11:18

    ABD veya AB de büyük bir banka gümüler ise tüm hisse senetleri çöp olur kimse kusura bakmasın.Bu bankalar kurtalamayacak kadar büyük.