E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed kararını açıkladı! Bundan sonra ne olacak?---

Fed kararını açıkladı! Bundan sonra ne olacak?

Fed kararını açıkladı! Bundan sonra ne olacak?
28 Temmuz 2022 - 09:08 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.


Beklendiği gibi FED 75 baz puan faiz artırımına giderek fonlama faiz aralığını %2,25-2,5 seviyesine yükseltti. Powell, Fed'in bugüne kadarki faiz artırımlarının etkisinin bir kısmının ekonomide hala inşa edildiğini ve enflasyonun önümüzdeki aylarda nasıl tepki vereceğine bağlı olarak merkez bankasının oran artışlarını yavaşlatmaya başlamasına izin verebileceğini söyledi. Bunun yanında Powell’ın bir söylemi daha dikkat çekti "ABD'nin şu anda bir durgunluk içinde olduğunu düşünmüyorum" bunu destekleyecek cümleleri de düşük işsizlik oranı ve sağlam ücret artışlarıydı.

Pekala bundan sonra ne olacak? FED'in Eylül toplantısında faiz oranlarında "olağandışı derecede büyük" bir artış daha uygun olabilir, ancak kararın şu andan itibaren gelen ekonomik verilere göre
belirleneceği dile getiriliyor. Dikkatler ABD gayri safi yurtiçi hasılası verilerine kayıyor.

Asya piyasalarında, FED yetkililerinin açıklamalarından sonra agresif parasal sıkılaştırmaya ilişkin endişelerin hafifletilmesiyle birlikte dolarda gevşeme izlendi. FED’in daha az agresif olma ihtimali, MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksini %0,5 oranında artırmaya yetti. Tahvil piyasalarında, iki yıllık Hazine faizleri, Fed toplantısı sonrasında 6 baz puan düştükten sonra %2.990'da sabitlendi. Dolar endeksi, risk duyarlılığının iyileşmesiyle %0.7 kaybettikten sonra 106.210 seviyelerine geriledi.

Rusya bu hafta Avrupa'ya daha az gaz gönderdi ve daha fazla kesinti olacağı konusunda uyarmıştı, Rusya’nın Almanya’ya giden Kuzey Akım 1 boru hattında akış miktarını kapasitenin yüzde 40’ından 20’sine düşürmesinin ardından Avrupa’da doğalgaz fiyatları yüzde 2 civarında arttı. Bu da küresel olarak gaz ve petrol fiyatlarını artırdı. ABD'de ham petrol stoklarındaki düşüş ve benzin talebindeki toparlanma da fiyatları destekledi.

ABD ham petrolü %2,4 yükseldikten sonra varil başına 1,53 dolar daha artarak 98,79 dolara yükselirken, Brent 1,40 dolar artarak 108,02 dolara yükseldi. Spot altın, Dolar ve tahvil getirilerindeki düşüşten yararlanarak %0.2 güçlenerek ons başına 1.737 dolardan işlem gördü.
Bugün yurt içinde ekonomik güven endeksi, yurt dışında Euro Bölgesi ekonomik görünüm ve güven endeksleri, Almanya TÜFE ile ABD GSYH verisi izlenecek

ABD'nin ticari ham petrol stokları geriledi

 

Faiz artırım hızı düşebilir

 

Metal fiyatlarında artış

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)