E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMetal fiyatlarında artış---

Metal fiyatlarında artış

Metal fiyatlarında artış
28 Temmuz 2022 - 08:44 borsagundem.com

Çoğu temel metal fiyatları, ABD'de faiz artış hızının yavaşlayacağı beklentisi ve Çin'de teşvik umuduyla yükseldi. Singapur'da demir cevheri, Çin'de çelik karlarının toparlanması ile 4 haftanın zirvesine çıktı


Temel metallerin çoğunun fiyatı, doların daha gevşek olması ve ABD'nin faiz artırımlarının yavaşlayacağına dair beklentiler ile Çin'in ek teşvik önlemlerinin hissiyatı yükseltmesiyle artış yaşadı.

Londra Metal Borsası'nda (LME) üç ay vadeli bakır, TSİ 07.48'de %1,4 artışla 7.745 dolar/tona yükseldi ve dünden beri görülen ralliyi hızlandırdı.

ABD'de Fed, piyasanın geniş ölçüde beklediği gibi enflasyonu dizginlemek için art arda ikinci toplantıda faizleri 75 baz puan artırdı.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın politika açıklamasının ardından yaptığı yorumlar daha az şahin olarak görüldü ve bu nedenle bu yıl kalan süre için daha yavaş faiz artırımı umutlarını ateşledi.

Analistler, ancak metal talebi görünümünün hala küresel ekonomik performansa bağlı olduğu göz önüne alındığında, temkinli bir şekilde iyimser olduklarını ifade etti.

LME'de alüminyum %1 artışla 2.446 dolar/tondan, çinko %1 artışla 3.086,50 dolar/tondan, kurşun %0,6 artışla 2.024 dolar/tondan, kalay %0,2 düşüşle 24.305 dolar/tondan işlem gördü.

Öte yandan analistlere göre Çin'de daha fazla teşvik, kısa vadede piyasa güvenini artırmaya yardımcı olacak.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Eylül vadeli bakır, %2,4 artışla 59.640 yuan/tona (8.839,48 dolar) çıktı.

Demir cevheri, 4 haftanın zirvesine çıktı

Singapur'da demir cevheri vadeli işlemleri, rallisini beşinci güne taşıyarak dört haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Dalian Emtia Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri, %5,1 artışla 778 yuan/ton (115,28 dolar) ile 8 Temmuz'dan bu yana en güçlü seviyeyi yakaladı.

Singapur Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri %4,7 artışla 117,70 dolar/tona yükseldi ve 30 Haziran'dan beri en yüksek seviyeyi gördü.

Analistlere göre çelik karları keskin bir şekilde toparlandı. Güven Çin'de, Haziran ayında sanayi üretimi ve karlarının toparlanmasıyla birlikte ekonomik toparlanma işaretleri ile de desteklendi.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %3,2 artarken, sıcak haddelenmiş rulo %2,8 yükseldi. Paslanmaz çelik %0,7 değer kazandı.

Dalian'da koklaşabilir kömür %5,6 ve kok kömürü %4,6 arttı.

Ancak analistler, Kovid-19 kısıtlamaları ve Çin'in emlak sektöründe endişeler konusunda uyardı.

Altın takı talebi gerileyebilir

 

Emekli temmuz ayı zam farkı bugün ödenecek

 

Gazprom'dan Siemens'e suçlama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)