E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed iyimserliği ne kadar devam eder?---

Fed iyimserliği ne kadar devam eder?

Fed iyimserliği ne kadar devam eder?
31 Ekim 2013 - 06:53 borsagundem.com

PIMCO’nun CEO’su Mohammed El Erian, Fed’in piyasalara desteğinin ne kadar süreceğini sorgulayan bir makale kaleme aldı

ABD Merkez Bankası Fed, aylık 85 milyar dolarlık varlık alımlarını devam ettirme kararı alarak piyasaları şaşırtmadı. Dünyanın en büyük tahvil yatırım fonu PIMCO’nun CEO’su Mohammed El Erian CNBC.com sitesi için "Fed iksiri ne kadar sürecek?" başlıklı bir makale kaleme aldı.

El Erian’ın makalesinden öne çıkanlar şöyle: “Fed dün akşam para politikasında değişikliğe gitmeyerek piyasaların beklentisine göre hareket etti. Ancak burada sorulması gereken soru Fed’in piyasaların isteğine göre ne kadar daha hareket edeceği. Daha da önemlisi ise Kongre kendi içinde bu kadar uyumsuzluk yaşarken, Fed’in işsizlik rakamlarının düzelmesini beklemesinin gerekli olup olmadığı. Bu soruya yanıt vermek için mevcut şartlar altında Fed’in piyasalara sağladığı destek kalemlerinden hızlı bir şekilde geri çekilmeyle nasıl kolayca baş edebilmesini sağlayacak bir yol bulunmalı. Ne yazık ki dün gece Fed Açık Piyasa Komitesi’nden gelen açıklama merkez bankasının bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğine yönelik ipuçları vermedi.

FED ZAMAN TANIDI
Fed mevcut politikasını sürdürerek yatırım portföylerini daha riskli araçlara yönlendiriyor ve buna ek olarak reel ekonominin iyileşmesine için zaman tanıyor. Ancak şunu hatırlamakta var ki Fed yetkililileri finansal varlıkların fiyatlarıyla ilgilenmiyor. Onlar kendilerini istikrarlı bir enflasyon oranıyla yüksek büyüme sağlayacak bir aracı olarak görüyor.

İŞ DÜNYASINA KATKI SAĞLIYOR MU?
Fed yetkilileri aynı zamanda Wall Street ile “Main Street” yani gerçek iş dünyası arasındaki iletişi kopukluğuyla da ilgilenmiyor. Uzun vadede ise sadece istikrarlı bir reel ekonomik büyüme birçok finansal varlığın fiyatlarında etkili olacak şeydir. Bununla birlikte, Fed’in politikalarının iş dünyasına katkı sağlayıp sağlamadığı da henüz kanıtlanmadı.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)