E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed gölgesinde bilançolar fiyatlanıyor---

Fed gölgesinde bilançolar fiyatlanıyor

Fed gölgesinde bilançolar fiyatlanıyor
26 Temmuz 2022 - 09:16 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Global piyasalarda bilanço beklentilerinin düşürülmesi ve resesyon endişeleri ile sınırlı bir risk iştahı görüldü. Aynı zamanda Fed toplantısının da başlaması endeksleri baskıladı.

ABD endeksleri negatif bölgede gün boyu işlem görürken seansın son kısmında Dow Jones ve S&P500 endeksleri kendini pozitif tarafa attı. Bilanço açıklamaları öncesinde hisselerin kar beklentilerini de aşağı revize etmeleri de piyasa fiyatlanmalarında etkili oldu.

Avrupa endekslerinde de sınırlı işlemleri takip ettik. Pozitif ağırlıklı olarak günü sonlandıran endekslerde Gazprom tarafından gelen teknik aksaklıkla beraber %40 olan kapasitenin %20’ye düşürüleceği haberlerinin de gelmesiyle Dax endeksi günü değer kaybıyla sonlandırdı.

Dünü karışık seyirle tamamlayan Asya endekslerinde gün özelinde yükseliş ağırlıklı olarak işlem görüyor. Yükselişlerde teknoloji hisselerinin öncülüğünde gerçekleşiyor. Bunda özellikle Alibaba hissesinin birincil halka arzıyla beraber Çin’de küçük yatırımcılar tarafından da işlem yapılabilecek olaması etkili oldu. Buna ek olarak Çin’in konut piyasalarına yönelik adımlarıyla da gayrimenkul hisselerinde %10’u aşan yükselişlerin gerçekleşmesi yükselişlerde etkili oldu. Öte yandan bölgede G.Kore’de büyüme verisi beklenti üzerinde gelmesi piyasalardaki risk iştahını destekledi.

BİST100 endeksinde global piyasalardaki sınırlı işlemlerin aksine bilanço beklentilerinin ağırlık kazandığını gözlemledik. Banka hisselerinin %4’ü aşan yükselişlerinin görüldüğü endekste 2.546,49 puandan tamamladık. Teknik bazda 2500 seviyesi üzerinde kaldığımız müddetçe yükselişin devam edeceği görüşümüzü koruyoruz. Yükselişlerde 2550 ve 2600 dirençleri ön planda yer alıyor. Ayrıca bilanço sezonunu da içeride açmış bulunuyoruz.

Gün içerisinde ABD’den Conference Board tüketici güveni ile konut istatistiklerini takip edeceğiz. Ayrıca ABD ve içeride finansal sonuçlar radarımızda olacak.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış beklentisindeyiz.

Bakır fiyatları, arz riskleri ve doların gevşemesiyle arttı

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (26/07/2022)

 

Günün önemli şirket haberleri 26/07/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)