E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed beklentileri piyasadaki kazançları törpülüyor---

Fed beklentileri piyasadaki kazançları törpülüyor

Fed beklentileri piyasadaki kazançları törpülüyor
05 Temmuz 2023 - 09:23 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

ABD’deki resmi tatil sebebiyle hacimlerin oldukça düşüş gerçekleşirken endekslerde Fed’in Temmuz toplantısında 25 baz puan faiz artışına yönelik beklentilerin %90 seviyelerine geldiğini görmekteyiz.

ABD endeksleri pazartesi günkü işlemlerini %0,21’e varan yükselişle tamamlamıştı. ABD vadelileri ise yataya yakın satıcılı konumda yer alıyor.

Avrupa endekslerinde yataya yakın satıcılı olarak seansı sonlandırdı. Teknoloji ve sağlık sektör hisseleri %0,5 artış kaydederken bankacılık sektörü %0,6 geri çekildi.

Asya endeksleri Hong Kong önderliğinde %1,5’e yakınsayan değer kaybıyla fiyatlanıyor. G.Kore, Japonya ve Çin endeksleri %1’in altında satıcılı seyrine devam ediyor. Çin’de emlak sektörüne yönelik beklenen teşviklerin gelmemesi de sektör hisselerinde olumsuz yansıdığını söyleyebiliriz. Makroekonomik gündemde ise Çin’de haziran ayında hizmet PMI 55,9’dan 54,0’e, Caixin hizmet PMI 57,1’den 53,9’a ve birleşik PMI 55,6’dan 52,5 seviyesine geriledi.

BIST100 Endeksi dünü 11.39 (% 0.19) puanlık düşüş ile 6.003 seviyesinden ve 109.817 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da son günlerdeki sert çıkış hareketi kâr satışlarıyla karşılaşsa da gün içerisinde satışlar karşılandı. Banka hisseleri sanayi hisselerine göre daha güçlü görülürken döviz kurlarında çıkış trendinin korunmasına rağmen son günlerde ivme kaybı söz konusu. Dolar/TL kurunda 26.00 seviyesi geçilmekte zorlanılıyor. Gösterge tahvil faiz oranında alımlara bağlı düşüş ise sürüyor.

Bugün piyasaların gündeminde FOMC toplantı tutanakları olacak. Tutanakların dışında küresel PMI, Euro Bölgesi ÜFE, ABD’den fabrika siparişleri ve ham petrol stoklarını takip edeceğiz. İçeride enflasyon verisi gündemimizde yer alacak.

BİST100 endeksinde yataya yakın pozitif bir açılış bekliyoruz.

Küresel piyasalarda artan resesyon endişeleriyle negatif seyir

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (05.07.2023)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)