E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz oranında artış bekleniyor---

Faiz oranında artış bekleniyor

Faiz oranında artış bekleniyor
19 Temmuz 2013 - 10:52 borsagundem.com

TCMB 23 Temmuz'da yapacağı PPK toplantısına ilişkin piyasa beklenti anketi sonuçlandı

AA Finans "Para Politikası Kurulu (PPK) Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistler, bu ay yapılacak PPK toplantısında Merkez Bankası'nın borç verme faiz oranında artış beklerken, politika ve borçlanma faiz oranında ise değişim beklemiyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB)  23 Temmuz'da yapacağı PPK toplantısına ilişkin piyasa beklenti anketi sonuçlandı.

15 ekonomistin katılımı ile gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre ankete katılan ekonomistler yüzde 4,50 olan politika faizinde ve yüzde 3,50 olan borçlanma faizi oranında (faiz koridorunun altı) değişiklik beklemezken, yüzde 6,50 olan borç verme faiz oranında artış bekliyor.

Ankete katılan 15 ekonomistten 7'si TCMB'nin yüzde 6,50 olan borç verme faiz oranında (faiz koridorunun üst bandı) 100 baz puan, 6'sı 50 baz puan ve 2'si 75 baz puan artış olacağını yönünde görüş bildirdi. Borç verme faiz oranında değişiklik bekleyen ekonomistlerin beklentilerinin medyanı ise 75 baz puan oldu.

Para Politikası Kurulu 18 Haziran'da gerçekleştirdiği son toplantısında politika faizi, borç verme ve borçlanma faizinde değişikliğe gitmemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)