E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBoE Baş Ekonomisti Pill: Daha fazla kanıta ihtiyacımız var---

BoE Baş Ekonomisti Pill: Daha fazla kanıta ihtiyacımız var

BoE Baş Ekonomisti Pill: Daha fazla kanıta ihtiyacımız var
10 Mayıs 2024 - 07:30 borsagundem.com

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Baş Ekonomisti Huw Pill, Yakında faiz oranlarını düşürebileceklerinden daha emin olduklarını belirtti. Pill, ''Henüz tam olarak o noktada değiliz ve daha fazla kanıta ihtiyacımız var" dedi

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Baş Ekonomisti Huw Pill, merkez bankasının Para Politikası Komitesi üyelerinin daha fazla kanıta ihtiyaç duymalarına rağmen yakında faiz oranlarını düşürebileceklerinden daha emin olduklarını söyledi.

Pill, merkez bankası tarafından düzenlenen bir soru-cevap oturumunda yaptığı açıklamada, "Para politikasının ekonomiye getirdiği kısıtlamaları azaltmaya ve faiz oranlarını düşürmeye başlayabileceğimiz konusunda kendimize olan güvenimizin giderek arttığını düşünüyorum. Henüz tam olarak o noktada değiliz ve daha fazla kanıta ihtiyacımız var" dedi.

BoE'nin önümüzdeki aylarda faiz oranlarını düşürmeyi düşüneceğini söyleyen Pill, "Ekonomide yeni ve büyük karışıklıklar olmaması halinde, önümüzdeki birkaç toplantıda faiz oranlarını değiştirmeyi düşüneceğiz" diye konuştu.

Japonya'da tüketici harcamaları 13 aydır düşüyor

 

Cevdet Yılmaz: En büyük sorunumuz enflasyon

 

New York borsası günü yükselişle kapattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)