E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFaiz kararı sonrası oynaklığa dikkat edilmeli---

Faiz kararı sonrası oynaklığa dikkat edilmeli

Faiz kararı sonrası oynaklığa dikkat edilmeli
23 Haziran 2022 - 09:25 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Fed Başkanı Powell, yüksek enflasyonu düşürmek için faiz artışlarının sürmesi gerektiğini ifade ederken, olası bir resesyon ihtimalini de dışlamadı. Küresel çapta resesyon korkuları ön planda kalmaya ve risk iştahını üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Bugün küresel çapta öncü PMI rakamları ile TCMB’nin faiz kararı ön planda olacak. Piyasadaki konsensüs beklentiler ve Gedik Yatırım olarak bizim beklentimiz faiz oranlarında değişim yapılmayacağı yönünde şekilleniyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 14:00 TCMB Faiz Kararı 
• 17:00 Fed Başkanı Powell’ın Konuşması 

BIST-100 Güne Başlangıç

Resesyon endişelerine bağlı olarak risk iştahı zayıf seyrini sürdürürken, küresel hisse piyasalarında gün içerisinde sert satışlar yaşandı. Ancak akşam saatlerinde hisse piyasalarında tepki alımlarının etkili olduğu görüldü. Gün içerisinde dalgalı bir seyir kaydeden BIST-100 Endeksi günü %0,06 oranında oldukça sınırlı bir kayıpla 2.574,30 puandan tamamladı. ABD borsaları günü sınırlı kayıplarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yataya yakın kararsız bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 17,34 – 17,36 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 17,35’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yurt dışı piyasalarda etkili olan satıcılı görünüme karşın gün içinde düşüşlerin sınırlı kaldığı ve açılıştaki kayıpların kademeli olarak geri alındığı BIST-100 Endeksi 2.562 seviyesi üzerindeki tutunmasını sürdürdü. 2.562 seviyesi üzerinde kalıcılık korunduğu sürece 2.600 seviyesi kısa vadede ilk önemli direnç konumundadır. 2.600 aşılabilirse tarihi zirvelerin yenilendiği bir trend başlayabilir. Küresel piyasalarla olan korelasyonun düşük seyrettiği endekste olası geri çekilmelerde ise 2.562 seviyesini destek olarak takip edeceğiz. 2.562 altında satışların devam edebileceği endekste 22 günlük basit hareketli ortalama (2.534) – 2.500 ve 2.469 seviyeleri takip edilebilir. TCMB’nin faiz kararının ardından ilk fiyatlamalarda yaşanabilecek oynaklığa karşı dikkatli olunması faydalı olacaktır

Borsalarda düşüşü frenleyen önemli ayrıntı

 

Piyasalar Powell sonrası kayıplarını telafi etme çabasında

 

Powell: Durgunluk kesinlikle bir olasılık

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)