E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPowell: Durgunluk kesinlikle bir olasılık---

Powell: Durgunluk kesinlikle bir olasılık

Powell: Durgunluk kesinlikle bir olasılık
23 Haziran 2022 - 08:39 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Emtia fiyatları perşembe günü FED’in agresif faiz artırımları sırasında küresel resesyon risklerine ilişkin artan endişelerle kırılganlığın devamını sağlayıp düşerken, dün Powell’ın konuşması sırasında toparlanan endeksler konuşma sonrasında yine zayıf görünüm sergiledi.

MSCI’nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi ve Japon Nikkei  genel olarak değişmedi.

Fed Başkanı Jerome Powell’ın ABD Senatosu Bankacılık Komitesi’ndeki sunumda, resesyonun “kesinlikle bir olasılık” olduğunu kabul etmesi, ancak Fed’in bir resesyon yaratmaya çalışmadığını açıklamasının ardından dolar, ABD Hazine getirileri ile birlikte göreceli geriledi.

Açık olan şey, piyasanın durgunluğu giderek artan bir olasılık olarak gördüğüdür, Powell’dan duyulan bu görüş, bir durgunluğun bir olasılık olduğunu ancak niyetleri olmadığını detaylandırdı.

ABD Başkanı Biden’ın, petrol fiyatlarının Ukrayna’daki savaştan sonra arttığını söyleyerek, benzinin galonundan alınan 18 centlik federal verginin 3 ay boyunca askıya alınması için Kongre’ye çağrıda bulunması, talep görünümüne ilişkin endişeler, petrolün bir aydan fazla bir sürenin en düşük seviyesine düşmesiyle birlikte emtia fiyatlarını düşürdü. Brent ham petrol yüzde 2 düşüşle varil başına 109.49 dolara ve ABD ham petrolü yüzde 2.3 düşüşle varil başına 103.75 dolara geriledi.

Gösterge 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi, önceki gün ABD’de yüzde 3,156’lık kapanışına kıyasla, erken ticarette hafifçe düşüşle yüzde 3,1430 ile neredeyse iki haftanın en düşük seviyesi oldu. Daha yüksek Fed fon oranları beklentileriyle yükselen iki yıllık getiri, ABD’nin yüzde 3.056’lık kapanışına kıyasla yüzde 3.0391’e ulaştı.

Yurt içinde haftanın en önemli gündem maddesi olan TCMB faiz kararı açıklanacak. TCMB, son 5 toplantısında faizi yüzde 14,00 seviyesinde tutmuştu ve bu toplantıda da değişiklik yapması beklenmiyor.

Yurt dışında ise Fransa, Almanya, Euro Bölgesi ve İngiltere için öncü PMI verilerini takip edeceğiz.

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (23/06/2022)

 

Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak

 

Borsada yatay açılış bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)