E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz 4 ayın en düşüğünde---

Faiz 4 ayın en düşüğünde

Faiz 4 ayın en düşüğünde
23 Ekim 2013 - 11:29 borsagundem.com

Gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 7,56'ya geriledi

Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi açılışın ardından etkisini artıran alışlarla 2 Temmuz'dan beri gördüğü en düşük seviye olan yüzde 7,56'ya geriledi. Gösterge tahvilin bileşik faizi 2 Temmuz'da yüzde 7,34 seviyesini görmüştü.

Gösterge tahavilin bileşik faizi dün ABD eylül ayı tarım dışı istihdam verilerinin beklentilerin altında gelmesinin ardından Fed'in tahvil alımlarında azaltma konusunda aceleci davranmayacağı beklentileri ve Hazine'nin ekim ayı borçlanma programını başarılı bir şekilde tamamlamasının etkisiyle gerileyerek günü yüzde 7,63 seviyesinden kapatmıştı. Dün 10 yıl vadeli tahvil faizleri ise 10 baz puan gerileyerek yüzde 8,51 seviyesine kadar düştükten sonra bugün de gerilemeye deva ederek şu dakikalarda yüzde 8,46 seviyesinden işlem görüyor.

Öte yandan ABD'de dün açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında kalmasıyla ABD 10 yıllık tahvil faizleri 10 baz puan düşüşle yüzde 2,51 seviyesine kadar geriledi. Analistler ABD tahvil faizlerinde gelinen seviyeler göz önünde bulundurulduğunda Türk tahvillerindeki iyimser havanın devam edebileceğini belirtirken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararının takip edileceğini kaydediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)