E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFahrettin Koca’dan Kerem Kınık’a istifa çağrısı---

Fahrettin Koca’dan Kerem Kınık’a istifa çağrısı

Fahrettin Koca’dan Kerem Kınık’a istifa çağrısı
11 Mayıs 2023 - 11:09 borsagundem.com

Bakan Koca, Kızılay Başkanı Kınık için; ’"Bir kişinin, bir vatandaşımızın bile kan ihtiyacı için kan vermesini etkileyebilecek bir algıya sebep olabiliyorsak, biz orada durmamalıyız" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün İstanbul Üsküdar’da gençlerle bir araya geldi. Koca'ya, Kızılay'ın kan satmasına yönelik tepkiler hatırlatılarak bu konu hakkında ne düşündüğü soruldu.

Bakan Koca soruya karşılık, “Kızılay hizmet ediyor. Eyvallah. Bunda hiç şüphe yok. Gerçekten çok çalışan fedakar, cefakar kardeşlerimizin olduğunu biliyoruz. Ve memleketin bütün hastalarının sadece kan sorununu organize etmiş olması bile çok önemli bir ihtiyaç. Ama bazen algılar olguların önüne geçiyor. Ve biz bu algıya sebep veriyor isek gereğini yapmalıyız. Bir kişinin bile kan vermesini, bir vatandaşımızın bile kan vermesini, kan ihtiyacı için kan vermesini etkileyebilecek bir algıya sebep olabiliyorsak, biz orada durmamalıyız. Kanaatim bu” dedi.

Deprem sonrasında Kızılay’ın çadır ve kan satmasıyla ilgili büyük tepki çeken Kerem Kınık’ı istifaya davet edenler kervanına, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da katılmış oldu. (Sözcü)

Kızılay Başkanı Kınık'a ceza!

 

Kızılay Başkanı Kınık: Sıkıntı yok!

 

İki önemli isimden Kınık'a 'istifa' mesajı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )11 Mayıs 2023 19:36

    Mail atmıştım, bir ayı buluyor... Okumuşlar :D Programa eklemişler. 3 tane partiye göndermiştim... :D Şükür birileri görmüş seçim vaadi olarak..., Gündeme almış... SMA lı evlatları... :D Seçim öncesi olması çok önemli, sonrasında sürünürdü yasa. Hatta öncesinde sma problemi olmaması için Ankara Belediyesi gibi testler ücretsiz olmalı sağlık ocaklarında...

  • İstifa.11 Mayıs 2023 17:45

    Hala istifa etmiyor ya adam bak.görevden alın görevden.

  • Mucise Reis : )11 Mayıs 2023 14:55

    Ya bazı insanların istifa etmesi için ne olması lazım ? SMA çocuklarını görmekten ruhum daraldı. Elin suriyelisi afganı osu busu tedavi olurda, neden Bizlerin evlatları SMA lı kuzucuklar için tedavi anlaşması yapılmıyor ? Mesela sma tedavisi yapan ilgili arap ülkeye x iha siha vericez, karşılığında bir evladın tedavisini yapacaksınız bizde fiyatta xx düşürcez gibi özel madde eklense ? sağlık bakanı biraz farklı bakanlıkları izlesede bir iletişim kurup fiyatları düşürse, yasırını bari ödemse. kaç evlat sma lı zaten ? 85 milyonluk ülkemizde. Ha biye çocuklar sma lı oluyor eee hanı bunun kontrol testleri olacaktı, basit estler ile bu durum engellenecek tesbit edilebilecekti ? 1 yaşında evlatlar her ay başka birini hasta görüyoruz... kızılaya gelınce gökten taş düşüp, uzaylılarla yolsuzluk haberi gelincemi istifa edecek? yani bir kızılay başkanı hakkında ne olursa istifa eder ? neyi beklemeliyiz? usd 30 olunca ilgili bakan istifa edermi mesela ? 40 mı beklenmeli ?

  • Agaj var11 Mayıs 2023 14:33

    Liyakatsız insanlar bu kurumların başına getirilirse olacağı budur

  • Mucise Reis : )11 Mayıs 2023 13:55

    İstifa ederse, başak neler biliyor ve neler söyler ? ... yani istifa edecek ama, olayla runutulup mevzular ilgi çekmez olsun... ilk gün istifa etse olay olur, çok konuşulurdu ismi.. seçimden sonra istifa etse sonuç belirsiz belki ciddi incelemeler olacak?zamn kazanıp temizlik yapıyor belliki...

  • Bir dost11 Mayıs 2023 12:07

    Olanları duymayan bilmeyen yaratık kalmamış , cesaretle bağırarak haykırarak ilk gün söylenecekti, liyakatsızlar bu konuma getirilmesi infial dır.

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ11 Mayıs 2023 11:36

    Bence kanun çıkartıp zorla görevinden alın.adam birden fazla iş yapıyor ise bundan kızılay hiç bir fayda gelmez zarar gelir.bir koltuğa iki karpuz sığarmı yoksa tabiki kıracaktır karpuzları malesef öyle olmuştur.

  • Lale11 Mayıs 2023 11:34

    Secimin kaybedildigi anlasilmis. Simdi aradan 10 yil gececek, o donem bakandim ama yanlisa yanlis diyebiliyordum5ñ diye torunlarina anlatacak

  • DOĞRU11 Mayıs 2023 12:57

    adam zaten bu seçime girmiyor ,ne kaybetmesi.okuduklarını anlamayan cahil toplum yorumcu olmuş...