E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaber'e göre finans etkinliği artmalı---

Faber'e göre finans etkinliği artmalı

Faber'e göre finans etkinliği artmalı
15 Ekim 2015 - 15:04 borsagundem.com

Ekonomist Faber, Türkiye'nin finans merkezi olması için bankacılık sisteminin etkinliğinin artması gerektiğini söyledi

Bir kongre için Türkiye’ye gelen ve basın toplantısında konuşan, finansal krizlerin bir çoğunu önceden tahmin eden 69 yaşındaki “Doktor Kıyamet” lakaplı ünlü ekonomist Marc Faber, 
İstanbul’un bankacılık sistemi ve takas sisteminin etkinliğini arttırması gerektiğini, eğer bu başarılabilirse Orta Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika için bir merkez olma yolunda ilerleyebileceğini söyledi.
“Londra, Dubai, Hong Kong gibi merkezlere bakarak İstanbul’un bölgesel bir finans merkezi olma yolunda potansiyel konumunu değerlendiren Faber “İstanbul Orta Doğu ve Orta Asya bölgesi için değerlendirildiğinde böyle bir potansiyel taşıyor. Ancak Londra, NewYork, Shangai, HongKong gibi merkezlere baktığımızda İstanbul’un kısa vadede bu merkezlerle karşılaştırılamayacağını görüyoruz” dedi. Dünyaca ünlü finans gurusu Faber, öte yandan İstanbul’un yabancı yatırımcıyı tatmin edecek bir altyapıya ulaşması gerektiğinin altını 
çizdi. “Örneğin trafik İstanbul’da çok ciddi bir sorun. Bir yerden bir yere gitmek çok uzun zaman alıyor” diyen Marc Faber,“Hükümetin ve özel sektörün birinci önceliği ve sorumluluğu İstanbul’un fiziksel ve altyapısal sorunlarını çözmek olmalı” şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)