E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaber'den balon uyarısı---

Faber'den balon uyarısı

Faber'den balon uyarısı
03 Kasım 2015 - 09:24 borsagundem.com

Kötümser tahminleriyle ön plana çıkan Faber, balon uyarısı yaptı

Piyasalarda yönelik genelde doğru çıkan kötümser tahminleri nedeniyle adı Doktor Kıyamet olarak anılan analist Marc Faber, yine balon uyarısı yaptı.

CNBC kanalına konuşan Faber, ABD Merkez Bankası’nın para politikasıyla bir varlık balonu yarattığını ve bunun piyasalardaki kazançları etkisi altına alacağını ifade etti.

Faber, “Diyelim siz genç bir insansınız ve işe başlayacaksınız. Şimdi 1970’li yıllara gidelim. ABD’de o zamanlar haftalık çalışma saati 20 saatti ve o zaman S&P 500’ü satın alabiliyordum. Şu anda S&P 500’de alım yapabilmek için haftada 90 saat çalışmam lazım ve gençsem bu çalışmada hala orta sınıf bir gelirim oluyor” dedi.

 Doktor Kıyamet, “Fed, Japonya’daki ve Avrupa’daki meslektaşlarıyla birlikte ve İngiltere de dahil, ortak bir varlık balonu oluşturdu. Bu yüzden de kazançlar hayal kırıklığı yaratacak” diye devam etti.

BU HAFTA UYARILAR ART ARDA GELDİ

Uzmanlardan piyasalara yönelik önemli uyarılar geldi.

PIMCO’nun eski baş ekonomisti Muhammed El Erian ve Nobel ödüllü ekonomist Robert Shiller ABD’de resesyon beklediklerini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)