E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEvercore: Tüm göstergeler resesyonu işaret ediyor---

Evercore: Tüm göstergeler resesyonu işaret ediyor

Evercore: Tüm göstergeler resesyonu işaret ediyor
28 Mart 2023 - 16:23 borsagundem.com

ABD ekonomisinin bu yıl resesyona gireceğine kesin gözüyle bakılıyor. Analist, stratejist ve yatırımcıların yanı sıra patronlar da bu görüşe giderek yaklaşıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Genel kanaat ABD ekonomisinin bu yıl resesyona gireceği yönünde. Bunda, enflasyon ve yüksek faizin yanı sıra bankacılık krizinin küresel boyutta etki yaratmasının da rolü bulunduğu kabul ediliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Evercore Kurucusu Roger Altman, ABD ekonomisinin hızla resesyona doğru sürüklendiğini ifade ediyor.

Fırtına sinyalleri havada uçuşuyor

Insider’dan Morgan Chittum’un haberine göre, Altman, ABD ekonomisinde bir fırtına kopmasına kesin gözüyle bakıyor. ABD merkezli bağımsız bir yatırım bankacılığı danışmanlık şirketi olan Evercore’un kurucusu Roger Altman, kopacak fırtınanın resesyon anlamına geldiğini ve bunun sinyallerinin çok şiddetli şekilde kendini gösterdiğini ifade ediyor.

Evercore Başkanı Roger Altman, Fed faiz oranlarını yükseltirken ve piyasalar küresel bankacılık kargaşasına tepki verirken ABD'nin resesyona girme ihtimalinin artmaya devam ettiğini söylüyor. Altman, “Bir fırtınanın kopacağına dair sinyaller havada uçuşuyor. Resesyon riskinin oldukça arttığını kabul etmek gerekiyor. Bunu, finans piyasalarındaki koşulların sıkılaşmasından da anlayabiliyoruz” diyor.

Altman'a göre bankacılık sektörü muazzam bir stres altında olmasına rağmen, Silicon Valley Bank’ın iflasından kaynaklanan bulaşma büyük ölçüde kontrol altına alındı. Bununla birlikte, ABD ekonomisinin resesyona doğru gitme olasılığı artmaya devam ediyor.

Büyük boşluk

Altman, uzun vadeli faiz oranlarının kısa vadeli olanlardan daha düşük olduğu ‘keskin şekilde’ tersine çevrilmiş getiri eğrisi gibi göstergeleri dikkate aldığını aktarıyor. "Bu yaygın bir durgunluk sinyalidir” diyen Altman, “Çünkü ters getiri eğrisi, tahvil yatırımcılarının parayı kısa vadeden uzun vadeli tahvillere kaydırdığını gösteriyor ki bu da uzun vadede faiz oranlarında düşüş beklentilerini yansıtıyor” şeklinde konuşuyor.

Altman ayrıca, para politikalarına dair piyasa beklentilerini gösteren federal fon vadeli işlem sözleşmesine de işaret ediyor. Altman, piyasanın faiz oranlarının gideceğini düşündüğü yer ile Fed'in gittiği yer arasında ‘büyük bir boşluk’ olduğunun altını çiziyor.

Altman, “Bu, piyasanın şu anda ekonominin yıl sonunda oldukça zayıf olacağını ve Fed'in faizleri düşürmek zorunda kalacağını düşündüğünü gösteriyor” diyor ve para arzı verilerinin de bu görüşü desteklediğini ekliyor. Altman, “Bu tür bir ekonomik yumuşaklığa doğru ilerliyor olabiliriz ve bu, kredi kalitesini ve bankaların sağlığını olumsuz etkileyebilir” şeklinde konuşuyor.

Küresel piyasalarda resesyon korkusu

 

Kashkari'den bankacılık krizi ve resesyon açıklaması

 

Resesyonu Fed de kabul ediyor

 

Paul Krugman: Resesyonun eli kulağında

 

O gösterge resesyon alarmı veriyor

 

'Sert iniş' ihtimali artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)