E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBakan Şimşek'ten enflasyon değerlendirmesi---

Bakan Şimşek'ten enflasyon değerlendirmesi

Bakan Şimşek'ten enflasyon değerlendirmesi
03 Mayıs 2024 - 11:20 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yıllık enflasyon mayıs ayında tepe noktasına ulaştıktan sonra öngörülerimiz doğrultusunda keskin bir şekilde düşmeye başlayacak." dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yıllık enflasyonun Mayıs ayında tepe noktasına ulaştıktan sonra, keskin bir şekilde düşmeye başlayacağını söyledi.

Şimşek, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verilerine ilişkin X hesabından mesajlar paylaştı.

Şimşek, Nisan ayında enflasyonun beklentiler doğrultusunda yüzde 3,18 olarak gerçekleştiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

Programımız sayesinde ekonomideki dengelenme ve azalan cari açık, yeniden tesis edilen bütçe disiplini, uluslararası kaynak girişindeki güçlü artış ve yurtiçi portföy tercihlerinin TL’ye yönelmesi, enflasyonla mücadeleyi destekliyor.

Yıllık enflasyon mayıs ayında tepe noktasına ulaştıktan sonra öngörülerimiz doğrultusunda keskin bir şekilde düşmeye başlayacak.

Böylece enflasyonla mücadelede geçiş dönemi sonlanacak ve dezenflasyon sürecine gireceğiz.

Dezenflasyonla birlikte beklentilerde iyileşme daha da belirginleşecek ve bu da enflasyondaki düşüşü destekleyecek.

Nisanda fiyatı en çok artan ve düşenler belli oldu

 

Dış ticaret açığı yüzde 13.29 arttı

 

Enflasyon nisanda yüzde 3.18 arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )04 Mayıs 2024 09:31

    bence 25 yıldır satılan fabrıkaları tek tek geri alıp, üretim hatlarını kurup her şegirde 1 ağır sanayi projesını denesınler. bir o kaldı denemedıklerı.  belki 5 li ağır zengın grubu ortadan kalkalacak ama, ülkenın basılan parasıda değerlenecek. yoksa kım ne yapacak senın bankadan ha bire basıp pıyasaya surgudun paranı ? paranı üretip sattıgın urunler için kullanacaksın. yoksa ne diye para basıyorsun  ))

  • Kaçkar KAPLANI03 Mayıs 2024 13:46

    Bankalar yüksek gelir düzeyinde mevduatı olanlara %60 küsürlerde faiz vermeye devam ettikçe ne piyasalardaki Liralizasyonu düşürebilirsiniz ne de enflasyonu. Ne olursa yine sabit gelirli ve maaşla çalışana olur. Zengin zenginleşmeye, enflasyonda büyümeye devam eder. Derhal kurumsal yatırımcı ve holdinglerin vergilendirlmesi kontrol altına alınmalı. Milyarlarca kar açıklayan kurumların vergilendirilmesi esastan dikkate alınmalı.

  • Pala03 Mayıs 2024 12:32

    %70i görecek enflasyon

  • acacu03 Mayıs 2024 11:47

    Hiç utanmadan bize, baz etkisi ile düşecek enflasyonu sanki başarılı bir ekonomi programı uygulayıp da düşürecekmişsin gibi pazarlamaya çalışıyorsun be adam. Baz etkisi geçtikten sonra enflasyon tekrar yükselmeye başlamayacak mı? Biz kaç senedir bunu yaşamıyor muyuz? Temel gıdaları bile ithal ederek bu ekonomiyi ne kadar süre ayakta tutabileceksin? Ayıptır yahu, yaşından, kariyerinden utan.

  • xyz03 Mayıs 2024 11:38

    İktidarda DEM ve orğanik ortağımız chp iktidarda olsa biz bu enflasyonu dostumuz ABD ile sıfıra kadar indirebilir idik.20 senede hiç bir çözülmediği gibi ekonomi çökmüş durumda .

  • sözün özü04 Mayıs 2024 10:32

    xyz sende zeka fışkırıyor ,   Kendini buralarda harcama  Dostun Amerika'ya git de senden kurtulalım.....