E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakEv almak isteyenlere hükümetten sürpriz---

Ev almak isteyenlere hükümetten sürpriz

Ev almak isteyenlere hükümetten sürpriz
24 Eylül 2013 - 10:53 borsagundem.com

Gençleri evliliğe teşvik etmek için faizsiz krediden TOKİ'den öncelikli ev sahibi olmaya kadar bir dizi sürpriz adım atılacak

Hükümet, çalışma yaşamında radikal adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda, gençlerin evliliğe teşviki için faizsiz ve TOKİ'den öncelikli ev sahibi olmaya kadar bir dizi sürpriz adım atılacak.
Takvim'in haberine göre; ilk kez ev alanlar kıdem tazminatının yarısını, 15 yıllık süreyi doldurma zorunluluğuna bakılmaksızın talep edebilecek.
1 YIL SINIRI KALKIYOR
Yeni sisteme göre, Kıdem Tazminatı Fonu'nun özerk bir yapıyla yönetilmesi öngörülüyor. Yeni sistemle bugüne kadar kazanılan haklar korunuyor. Kazanılan kıdem süreleri için eski sisteme göre tazminat verilecek. Kıdem tazminatı almak için 1 yılı doldurma şartı kaldırılıyor. Ev alanlara hak ettikleri kıdem tazminatının yarısı ödenecek.
YENİ YASALAR EKİM'DE ÇIKIYOR
Kadın istihdamına ve taşeron işçilerine yönelik düzenleme Ekim'de Meclis'e geliyor. Çalışma Bakanı Faruk Çelik, "Kadın istihdamı paketini Ekim ayında TBMM'ye taşıyıp Kasım ayında yasalaşmasını sağlama kararlılığındayız" dedi. Bakan Çelik, bir soru üzerine, malulen emeklilikle ilgili düzenlemenin gerçekleştiğini belirterek, bu konuda çok önemli adım attıklarını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • GENEL KURMAYA.29 Eylül 2013 21:03

    Hey sana cevabım eğer TERÖRÜ bitireceksen yakaladığını anında kurşuna dizeceksin bilmiyorum askerlik yaptınmı şu ülkede askerlerin yüzde 10 ancak doğru dürüst eğitim yapıyor yüzde 90,sanı askerlik bile yapmıyor devamlı nöbet işte devriye arasırabir kitap açılarak nasıl savaş yaplır nasıl etrafa yayılır başka birşey yok sen ülkende doğru dürüst askerlik yapmazsan bizde PKK itleriylen çarpışırsan olacağıda budur bugün ülkemizde BORDO BERELİLER diye bilinen özel askerler var neden askere gelen insanlara bunlarda öğüretilmiyor sen hükümet olarak kanunlarını çıkart böyle eğitim alıpta yarın birgün devletine karşı dururlarsa bilmem ne gereğince ölüm cezasına çarptırılacaktır diye kanununuda çıkart bakalım bu ülkede TERÖR dene şey kalırmı.bugün pkk lılar bile devemlı spor vede eğitim yaparak güçlendiriyor ama bizim genel kurmayımız ne yazıkki askere gelenlerde geldikleri gibi geri dönsünler diyordur herhalde bende askerlik yaptım mesleğimi söyledim neyazıkki geri hizmete aldılar savaş çıksa beni hemen ön cepheye koyarlar ilk gidende ben olurum çünki ne eğitim gördüm nede savaş tatbikatı haa şunuda yazayım içimde kalmasın doğru dürüst SPOR bile yapmıyorduk.

  • hey28 Eylül 2013 17:40

    bırakın hikayeyi eskiden seviyormuş.şehit cenazeleri gelmiyor diye çok üzülenler var farkındayız.bu ülkenin on sene önceki halide ortada ama bu ülke bazılarına rağmen hak ettiği yere geliyor.öyle konuşmak kolay peki sen olsan bu terörü nasıl bitirirdin yazda bizde görelim

  • SÜRÜSTLÜK. 27 Eylül 2013 20:24

    Erdoğan bizlere neyaptıki yaransın demekki sizlere birşeyler yaptıki bizler için yaranılmaz diyorsun bizler oylarımızı verirken başbakandan birşeyler beklemedik sadece verdiği sözleri tutmasını istedik bu isteklerimiz onlara çok geldi birincidi topraktan hisseli tapulara KAT MÜLKİYETİ kanun çıkartarak verecekti o lafını yedi.ikincisi ise emekilerimizin daha huzurlu yaşamaları için onlara gereken maaşların verilmesini sağlayacağını söylemişti o lafnıda yedi,seçimlerde hiçbizlere vermediği sözleri yerine getiriyor oda kürt açılımı ikincisi akan KANI durdurmak için apoylan anlaşma sağlaması bunları yaparken baştan EVET oylarını almadan önce söyleseydiya bunları bakalım evetmi alırdı yoksa HAYIR mı alrdı.adam başa geldiya ben en iyisini bilirim benden başka kimse bilmez.KRALIN biri birgün vatandaşına soru sormuş ülkemizin gidişatı nasıl diye vatandaşta ona senden büyük ALLAH var KRALIM demiş.şimdi ise bende aynı şeyi tayyiperdoğana söylüyorum SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR başbakanım.insanları ezmeklen hiçbir yere varamazsın balşbakanım.içimde sana karşı biraz sevgin vardı ama şimdi içimde nefret vede kinden başka birşey kalmadı yaptığın bu ayrımcılıklar bizlerin sana olan desteğini kırdı bundan sonra allahtan yaptıklarının affını iste .

  • hacı24 Eylül 2013 20:13

    yahu tokinin rantını ye ye bitiremediler, yetti artık be azıcık da sanayiyi geliştir. ülkede ağaç kalmadı her yer ev oldu

  • br24 Eylül 2013 17:08

    zaten size ne yapsa yaranılmaz faizsiz ev kredisi verecekler ve buna bile laf söylüyorsunuz siz gidin faizle sizi soyon bankalardan çekin kredinizi size iyilik yaramaz

  • exper24 Eylül 2013 12:56

    AKP seçime vaadlerle girmeye çalışıyor, ama bu vaadler bile onları kurtaramayacak.

  • dx24 Eylül 2013 12:00

    Sanki verdikleri maaşla geçinebiliyoruz da bir de ev alacakmışız.Sen önce adam gibi maaş ver,bütün millet bankalara borçlu

  • İŞTE BUKADAR.24 Eylül 2013 11:54

    Bunların amaçları tüm milleti KREDİ borcuna sokupta tüm milletin iflasını istemeleri ve kendilerinin zandin olmaları neden 10 sene önceden bunlar yapılmadıda kalkıp seçimlere azbir süre kala yapılıyor ve heran bir KRİZ çıkabilirtaksim gezi olaylarından sonramilletin hükümete olan güveni SARSILMIŞTIR hatta akp ye oy verenlerin çoğuda şuanda seçimleri bekliyorlar nasıl cevap verecekleri sandıkta belli olacaktır başta ben olmak üzere halende akp üyesiyimşimdiye kadar demedilerki arkadaşlar gelin biryerlerde buluşalım sizlerinde görüşlerini alalım dengelerde bozukluk varmı bizim yapamadığımız işler varmı yada bizlerin yapıpta sizlerin beğenmediği işlerimiz varmı işte bunlar akp nin sonu olacaktır.padişahlık devri buraya kadar.

  • cef24 Eylül 2013 11:52

    Bu icraatlar taktire deger.