E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriEurobond, Swap ve Opsiyon işlemleri artık İnfo Yatırım’da!---

Eurobond, Swap ve Opsiyon işlemleri artık İnfo Yatırım’da!

Eurobond, Swap ve Opsiyon işlemleri artık İnfo Yatırım’da!
25 Kasım 2020 - 12:39 borsagundem.com

İnfo Yatırım’ın Uluslararası Piyasalar Departmanı, parlayan yatırım aracı olan Eurobond’ların avantajlarını anlatıyor…

Eurobond’lar dövize alternatif yatırımda, yatırımcısına dönemsel kupon faizi ödemeleri yaparak son yıllarda gittikçe artmakta olan bir ilgiye sahiptirler.

Uluslararası piyasalarda yabancı para birimleri cinsinden ihraç edilen Eurobond’lar, ülkemizde çoğunlukla Amerikan Doları ve Euro cinsinden ihraç edilmekte olup; vadeleri ise genellikle beş ile otuz yıl arasında değişmektedir. Bununla birlikte; daha kısa vadeli Eurobond’lar da bulunmakta olup, yatırımcıların talebine göre istenilen vadede işlem yapılabilmektedir.

DÜZENLİ BİR NAKİT AKIŞI

İnfo Yatırım’ın Uluslararası Piyasalar Departmanı, parlayan yatırım aracı olan Eurobond’ların avantajlarını şu şekilde sıraladı: “Eurobond’lar vade sonuna kadar gerçekleştirdikleri düzenli kupon ödemeleri ile nakit akışı sağlayarak hem kurumsal hem de bireysel yatırımcıların odağındadır. Belirtmek gerekir ki; ABD Doları cinsinden ihraç edilen Eurobond’lar altı ayda bir olmak üzere yılda iki kez, Euro cinsinden ihraç edilen Eurobond’lar ise yılda bir kez kupon ödemesi yaparlar. Bu sayede yatırımcılar döviz birikimlerine düzenli bir nakit akışı sağlamış olurlar”.

Sektörün önde gelen aracı kurumlarından biri olan İnfo Yatırım’ın, Kasım ayı itibariyle Eurobond işlemlerini yapmaya başladığını ve bu konuda olumlu geri dönüşler alındığını ifade eden Uluslararası Piyasalar Departmanı; Eurobond’ların ihraç edildikleri kurumun güvencesi altında olan yatırım araçları olduğunu belirtti. Aynı zamanda, Eurobond yatırımlarından elde edilen gelirlerin stopaj vergilerinden muaf olmasının da yatırımcılar açısından önemli olduğunu vurguladı.

UZMAN KADRO DESTEĞİ

İnfo Yatırım; Eurobond yatırımcılarının, yatırımlarını yaparken unutmaması gereken noktaların ise; Eurobond’un uzun vadeli bir yatırım aracı olduğu, piyasa faizlerindeki ve ihraç eden şirketin risk primindeki olası yukarı yönlü hareketlerin göz önünde bulundurulması gerektiği şeklinde belirtti.

"Yatırımcılarımız, Eurobond’lar hakkında daha fazla bilgi almak ve işlem yapmak isterlerse, İnfo Yatırım’ın uzman kadrosundan her zaman destek alabilirler." denildi.

İnfo Yatırım’dan İnfo Akademi ve iş garantili Borsa Okulu!

İnfo Yatırım'ın bedelli başvurusunu SPK onayladı

Sentiment Algo gün içi bildirimleri artık İnfo Trader ile cebinizde!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 11,61
En Yüksek: 11,88
En Düşük: 11,53
Değişim 0,00 %
FK: 11,50
PD / DD: 2,10
İşlem Hacmi 27.780.946
Toplam Adet: 2.377.700
Ağırlıklı Ort.: 11,69
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)