E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSentiment Algo gün içi bildirimleri artık İnfo Trader ile cebinizde!---

Sentiment Algo gün içi bildirimleri artık İnfo Trader ile cebinizde!

Sentiment Algo gün içi bildirimleri artık İnfo Trader ile cebinizde!
08 Ekim 2020 - 08:00 borsagundem.com

İnfo Yatırım Sentiment Algo ile analizlerinizi bir adım öteye taşıyın! Sentiment Algo, yatırımcı psikolojisini ve disiplinini en çok etkileyen faktör olan “fiyat” bilgisini algoritmalarında kullanmayan dünyadaki ilk ve tek sistem.

Sadece Türkiye değil, tüm dünya piyasalarında robotlar ve algoritmalar sayesinde artık işlemler milisaniye farklar ile yapılmaktadır. Bu işlemlerin bir çoğunda da temel ve teknik analiz baz alınmaktadır. Yatırımcılar tarafından yapılan teknik analizler, bu robotlar tarafından kolaylıkla alt edilebilmektedir. Dolayısıyla, eşit olmayan bu şartlarda işlem yapmak, yatırımcılar için daha başından kaybedilmiş bir savaşa girmek anlamını taşımaktadır.

Ama bu analizlerin dışında verilen emir ve işlem yoğunlaşmalarına bakarak işlem yapılan ve Sentiment Analizleri adını verdiğimiz yeni bir analiz türü karşımıza çıkmaktadır.

Bu kapsamda da Türkiye’de ilk kez Sentiment Algo analiz ve raporlarını İnfo Yatırım “Yatırım Danışmanlığı Sözleşmesi”ni imzalamış tüm yatırımcılarının kullanımına sunuyor.

İnfo Yatırım, Sentiment Algo raporlarını yatırımcıları ile e-posta ile paylaşmanın yanı sıra, bu raporları İnfo Yatırım işlem platformu İnfo Trade aracılığı ile cep telefonlarından anında takip etmelerine de olanak sağlamaktadır.

Peki, Sentiment Algo nedir? Yatırımcılar bu analiz ile hangi avantajlara sahip olacaklar?

Sentiment Algo, yatırımcı psikolojisini ve disiplinini en çok etkileyen faktör olan “fiyat” bilgisini algoritmalarında kullanmayan dünyadaki ilk ve tek sistemdir. Sürekli portföy büyüklüğünü, karını/zararını takip eden bir yatırımcı, ister istemez fiyat hareketlerinden fazlasıyla etkilenecek ve yanlış yatırım kararları alabilecektir. Sentiment Algo, tam da fiyat hareketlerinden etkilenerek alınabilecek yanlış kararların önüne geçmeyi hedefleyerek geliştirilmiştir.

Sentiment Algo , fiyat odaklı yaklaşım yerine piyasanın gerçek yönelimlerini keşfetmek ve günümüz yatırım ortamına uygun bireysel yatırımcı dostu bir araç geliştirme ihtiyacından doğmuştur. Sentiment Algo, HFT’lerden farklı olarak, emir veri analitiklerini kullanarak piyasanın gerçek psikolojisini matematiksel bir değere dönüştürmektedir.

Sentiment Algo, çalışma prensibi olarak spot hisse senedi piyasası işlem saatleri içerisinde, o piyasada ki tüm hisse senetlerine girilen emirler üzerine kuruludur.

Sentiment Algo, fiyat ve hacim gibi değişkenleri kullanmadığından dolayı;

1. Dip dalganın gücü ve gerçekliği,

2. Yönün kalitesi, dalganın boyutu,

3. Piyasanın tepkiselliği,

4. Psikolojik destek ve direnç seviyeleri (teknik analizle üretilen destek ve direnç seviyelerinden farklı olarak) gibi sorulara cevap üretebilmektedir.

Sentiment Algo, gerekli yeterlilikte ve düzenlilikte emir verileri alınabilen bütün organize spot piyasalara uyarlanabilmektedir.

Sentiment Algo hangi verileri üretir?

Piyasa Sentimenti (Psikolojik Değer): Bu çalışmada, gün ve saat bazında tanımlanan “sıfır” noktasına göre verilerde ki farklılaşma ve eğilimler, matematiksel olarak puantaj sistemine göre ölçülmektedir. Bu ölçümler sonucu oluşan değere “Piyasa Sentimenti” denmektedir. 0-10 arası puanlama sistemiyle çalışan piyasa sentimentinde, o gün için piyasanın eğilimine göre bir değer oluşur. Bu değerin yükselmesi pozitif sentiment artışı anlamına gelirken azalışı piyasa algısında olumsuza dönüşü temsil etmektedir.

Momentum (Yoğunlaşma): Bu metodolojide günlük ya da saatlik olarak oluşan emir yapıları gruplanıp, yönelim ölçümünü ağırlıklandırma yöntemi benimsenmiştir. Hesaplanan bu veriye “Momentum Verisi” denilmektedir. Momentum bize Piyasa psikolojisinin günlük veya saatlik bazda negatif ya da pozitif yoğunlaşmasını göstermektedir. Yine bu verideki aşırı pozitif ya da aşırı negatif dalgalanmalar “Kalabalıkların Çılgınlığı” mantığı ile ters yönlü olarak yorumlanabilir.

Sentiment Algo günlük bültenleri ile bu veri setleri dikkate alınarak, her gün alım emirlerinin yoğunlaştığı hisseler genel piyasa ortamından ayrıştırılarak, bir havuz hisse senedi listesi oluşturulmaktadır. Bu liste Yatırım Danışmanlığı alan İnfo Yatırım müşterileri ile e-posta veya İnfo Trade aracılığı ile paylaşılmaktadır. Ayrıca gün içerisinde sentimentinde değişiklik olan hisseler ile ilgili anlık bildirimler ile, İnfo Trade aracılığıyla İnfo Yatırım müşterilerine anında iletilmektedir.

Sistematik yaklaşım ve disiplin ile psikolojiyi doğru yöneten her yatırımcının piyasalarda kazanabileceğini düşünüyoruz. Sentiment Algo’nun, öğrenmek isteyen ve emek veren tüm yatırımcılar açısından yeni bir bakış getireceğine inanıyoruz. Sentiment Algo raporlarını alabilmek için İnfo Yatırım’da hesap açarak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesini imzalamanız yeterlidir.
Sentiment Algo raporlarını almak için hemen tıklayın…

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)