E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEuro Bölgesi'nde PMI beklentileri aştı---

Euro Bölgesi'nde PMI beklentileri aştı

Euro Bölgesi'nde PMI beklentileri aştı
03 Mart 2014 - 13:57 borsagundem.com

Euro Bölgesi'nde imalat satın alma yöneticileri endeksi Şubat'ta 53.2 ile beklentinin üzerinde geldi

Avrupa'da son dönemde görülen toparlanma işaretlerine bir yenisi eklendi. Euro Bölgesi’nde Satın Alma Yöneticileri Endeksi Şubat ayında 53.2 ile 53'lük beklentileri aştı.

Euro Bölgesi PMI verisi, İtalya'da 52.3, Fransa’da 49.7, Almanya'da 54.8, İngiltere'de ise 56.9 ile beklentilerin üstünde geldi. 

Türkiye'de de HSBC Satın Alma Yöneticileri Endeksi Şubat'ta 53,4 seviyesine yükseldi. Yeni siparişler, fabrika çıkışları ve istihdam, PMI’ın gelişimimi olumlu etkiledi.

İmalat verilerinin de olumlu gelmesi ile birlikte, Euro Bölgesi'nden geçen ay gelen ekonomik veriler birçok ekonomisti Mario Draghi'nin bu hafta faiz azaltmayacağına ikna etti. Büyüme, enflasyon ve ekonomik güven verilerinin tahminlerin üstünde çıkmasıyla, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin sadece çeyreği kadarı Avrupa Merkez Bankası'nın faizi şu anki rekor düşük seviye olan yüzde 0.25'ten de indireceğini düşünüyor. Politika yapıcıları 6 Mart'ta Frankfurt'ta yapacakları toplantının sonuçlarını açıklayacaklar.

"AMB'nin bu hafta bayağı agresif olmasına yol açan geçen ayki baskılar yok oldu diyebiliriz," diyen Londra merkezli Nomura International Plc.'nin şef Avrupa ekonomisti Jacques Cailloux, "Ilımlı bir toparlanma var ve enflasyon genel anlamda AMB'nin Aralık tahminleri doğrultusunda gerçekleşiyor," diye ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)