E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEski Pentagon şefi Mattis silah devinin yönetim kurulunda---

Eski Pentagon şefi Mattis silah devinin yönetim kurulunda

Eski Pentagon şefi Mattis silah devinin yönetim kurulunda
08 Ağustos 2019 - 05:25 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump'ın Suriye'den asker çekme planını açıklamasının ardından istifa eden eski ABD Savunma Bakanı James Mattis, ABD'li silah devi General Dynamics'in yönetim kuruluna katıldı

Virginia Falls Church merkezli silah devi General Dynamics, eski ABD Savunma Bakanı James Mattis'in, şirketin yönetim kuruluna katıldığını duyurdu.

Pentagon liderliği ve ABD'li silahlı şirketleri arasındaki ilişkiler bir süredir tartışma konusuydu.

General Dynamics Başkanı Phebe Novakovic, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Jim, ülkemize özverili hizmeti kanıtlanmış olan düşünceli, tedbirli ve ilkeli bir liderdir. Onu yönetim kurulumuzda görmekten onur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, Aralık 2018'de Savunma Bakanı James Mattis'in şubat ayı sonunda görevini bırakıp emekliye ayrılacağını açıklamıştı.

Trump'ın Suriye'den çekilme kararının ardından Mattis'in bu durumdan rahatsız olduğu ve istifa etmeye hazırlandığı iddia ediliyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nihat08 Ağustos 2019 10:30

    Bunlar aslında Amerikalı falan değil!  Aslında Amerika dediğimiz son derece içi boşaltılmış var olduğunu zan ettiğimiz bir kültür.