E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinEski Fransa Kraliçesi Marie Antoinette’e ait 2 bilezik açık artırmaya çıkarılacak---

Eski Fransa Kraliçesi Marie Antoinette’e ait 2 bilezik açık artırmaya çıkarılacak

Eski Fransa Kraliçesi Marie Antoinette’e ait 2 bilezik açık artırmaya çıkarılacak
08 Eylül 2021 - 14:35 borsagundem.com

Eski Fransa Kraliçesi Marie-Antoinette'e ait, üzeri 112 elmasla kaplı 2 bileziğin 9 Kasım'da Christie's Müzayede Evi'nde ilk kez açık artırmaya çıkarılacağı duyuruldu

Uluslarası Müzayede Evi Christie's tarafından yapılan açıklamada, Fransa'nın devrimden önceki son kraliçesi Marie-Antoinette'e ait 2 elmas bileziğin, 9 Kasım'da İsviçre'nin Cenevre kentinde açık artırmaya çıkacağını kaydedildi.

3 sıra elmastan oluşan 2 bileziğin bir araya getirilerek kolye olarak da takılabileceğini belirten Christie's, bileziklerin her birinin 112 adet elmasla kaplı olduğunu ifade etti.
Christie's, takım halinde satılacak bileziklerin 2 ila 4 milyon dolar arasında bir değere sahip olduğunu bildirdi.

Müzayede evi, Marie-Antoinette'in 1776'da tahta çıktıktan 2 yıl sonra Paris'teki kuyumcu Charles August Boehmer'dan bilezikleri sipariş ettiğini ve kraliçenin bileziklere, o dönem çok büyük bir miktar olan 250 bin eski Fransız lirası ödediğine dikkat çekti.

Christie's Müzayede Evi'nde mücevher uzmanı olan Marie-Cecile Cisamolo, hem bileziklerin sahibinin hem de elmasların büyüklüklerinin dikkat çekici olduğunu söyledi. Cisamolo, göz kamaştıran bilekliklerin, yaklaşık 150 karat olduğunu ekledi.
2018 yılında Marie-Antoinette'e ait olan ve üzerinde doğal inci ve elmas bulunan bir kolyenin değeri, Sotheby's Müzayede Evi tarafından 1 ila 2 milyon dolar arasında tahmin edilmiş fakat kolye 36 milyon dolara satılmıştı.


Fransa'nın devrimden önceki son kraliçesi Marie-Antoinette, Ekim 1793'te 37 yaşında Fransız Devrimi esnasında 'vatan hainliği' ile suçlanarak giyotinle idam edilmişti.

Steve Jobs'ın kartviziti açık artırmada rekor fiyata satıldı!

 

Polis korkak köpekleri açık artırma ile satıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.08 Eylül 2021 17:13

    "EKMEK BULAMIYORLAR İSE PASTA YESİNLER" SÖZÜNÜ SÖYLEMEDİĞİNİ SARAYDA ÇIKARILAN DEDİKODU OLDUĞUNU AKRABALARIYLA MEKTUPLAŞMALARINDA ANLATTIGINI "BEN MARIE ANTOINETTE" ROMANINDAN OKUMUŞTUM